COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Cancun

Algemene informatie over Cancun

Cancun is een drukke en levendige stad, gelegen op het schiereiland Yucatán. In deze stad komen heden en verleden bij elkaar. Het heden komt tot uiting in het gezellige centrum met de restaurants, barretjes, discotheken en winkelcentra. Het witte zandstrand en de turquoise blauwe zee nodigen uit tot vele vormen van watersport, zoals snorkelen, duiken, zeilen en waterskiën. Het verleden van Cancun en haar Maya- en Toltekencultuur is terug te vinden in het nabijgelegen Tulum, Chichén Itzá en Cobá. De tegenstelling maakt een vakantie naar Cancun gezellig en veelzijdig. Cancun, van oorsprong een vissersplaatsje, staat nu wereldwijd bekend als toeristenoord. De hotels van Cancun bevinden zich buiten het centrum in de hotelzone op Zona Hotelera; een 25 kilometer lang smal schiereiland wat de afscheiding vormt tussen de Caribische zee en de lagune Nichupte. Cancun staat bekend als feestbestemming voor Amerikaanse studenten die daar Spring Break vieren. In maart vieren ze een week vakantie en doen alles wat God verboden heeft. Handig om te weten als je voor je rust naar Cuncun gaat... of juist mee wilt feesten!

Discotheken in Cancun

Cancun heeft een bruisend uitgaansleven. Deze is vooral geconcentreerd in de grote winkel- en uitgaanscentra aan de boulevard Kulkulcán. Naast restaurants, terrasjes en barretjes zijn hier de discotheken te vinden. De muziek in de discotheken kan variëren van rock-muziek tot trance en hip hop.


Eten & Drinken in Cancun

Restaurants

In Cancun is een grote verscheidenheid aan soorten restaurants; voor iedereen is er wel wat lekkers te vinden! De restaurants zijn verspreid over de verschillende centra. Naast restaurants, zijn er ook cocktailbars, discotheken, karaokebars, pubs en is er geregeld live muziek te horen.


Praktische informatie over Cancun

Gezondheid

ziekenhuis aanwezig, huisarts aanwezig en apotheek aanwezig

Geldzaken

bank aanwezig en geldautomaat aanwezig

Overige praktische zaken

postkantoor aanwezig, VVV aanwezig en telefooncellen aanwezig


Winkelen in Cancun

Winkelen

In Cancun zijn veel winkelcentra met zowel winkels van Tommy Hilfiger, Louis Vuitton en Lacoste als souvenirwinkeltjes. De meeste winkelcentra liggen in de hotelzone, dat erg populair is bij toeristen. Het leukste winkelcentrum is La Isla Shopping Mall. Er is hier een grote verscheidenheid aan winkels en er zijn leuke terrasjes waar je kan eten en drinken.


Sport in Cancun

In Cancun zijn er veel sportfaciliteiten. Zo kan je er (mini)golfen, fitnessen, bowlen, (beach)volleyballen en paardrijden. Ook op het water is er genoeg te beleven. De watersporten zijn vooral bij de hotelzone te vinden en niet in het centrum van Cancun zelf. De mogelijkheden zijn onder andere windsurfen, waterskiën, waterfietsen, kanoën, parasailen en snorkelen.


Stranden in Cancun

De stranden van Cancun mogen met recht één van de absolute hoogtepunten genoemd worden. Ze zijn langgerekt en hebben een poederachtig, wit koraalzand dat mooi afsteekt tegen de helderblauwe zee. Het zand heeft een bijzonder prettige eigenschap: het zand blijft koel, ongeacht de zonnestand. Over het algemeen is de zee rustig en kan er goed gezwommen worden. Houd er rekening mee dat er dagen zijn waarbij er een sterke (onder)stroming is. De vlaggen op het strand informeren hierover. Hierbij staat de groene vlag voor 'veilig om te zwemmen', de gele voor 'veilig om te zwemmen, maar wees alert', de rode vlag voor 'alleen zwemmen met hoge alertheid' en de zwarte vlag voor 'gevaarlijke zee, onveilig om te zwemmen'.


Transport en verhuur in Cancun

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer, bootvervoer en taxivervoer

Verhuurmogelijkheden

Verhuurmogelijkheden: autohuur, standaard fietshuur, mountainbikehuur en scooterhuur


Uitgaan en activiteiten in Cancun

Vanuit Cancun zijn er vele bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder 'Acuario Interactivo', een luxueus vormgegeven aquarium, en 'Ruinas El Rey', de archeologische vindplaats met 47 gebouwen uit de postklassieke periode.

Benieuwd naar de excursiemogelijkheden op de bestemming? Het is mogelijk om excursies voorafgaand aan je vertrek te bekijken en ook vast te leggen via www.tui.nl/excursies. Hoe handig! Je hebt de keuze uit meer dan 1000 excursies op zo’n 80 bestemmingen.


Het weer in Cancun Het weer voor
donderdag 01 oktober 31 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Cancun

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Cancun

Weersverwachting voor Cancun

3 van 6 resultaten vakantie naar Cancun Toon alle resultaten in Cancun
KASSAKORTING
14 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
9
 • All Inclusive: heerlijk toch
 • Alleen bij TUI
 • Pal aan het witte zandstrand
 • Hartje uitgaansgebied Cancun
 • Maar liefst 4 zwembaden
 • Met een groen karakter
Di 29 dec 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
2075,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
29 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8
 • 24/7 All In: maximaal relaxen
 • Alleen bij TUI
 • Hier voel je je meteen thuis
 • Schitterende zonsondergangen
 • Goed toeven bij het zwembad
 • Duurzaam: voor mens en milieu
Di 29 dec 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
1739,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
3 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
9,5
 • RIU-luxe voor volwassenen
 • Voor een luxe vakantie
 • Hier is het op en top verzorgd
 • Around the world dining
 • Adembenemende zee voor de deur
 • Oog voor mens en milieu
Di 29 dec 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
2449,- per persoon
Bekijk
3 van 6 resultaten vakantie naar Cancun Toon alle resultaten in Cancun