COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Westkaap

Algemene informatie over Westkaap

De westkaap is een opvallend gebied met bizar gevormd zandsteen, slaperige dorpjes en eeuwenoude rotsschilderingen. Aan de kust heb je in het seizoen grote kans om dolfijnen en walvissen te zien. Hier liggen de beste wandelpaden van de provincie.

Beziens- & wetenswaardigheden van Westkaap

Bezienswaardigheden

Westkaap heeft vele bezienswaardigheden. De meeste concentreren zich rond de stad Kaapstad, maar ook daarbuiten is voldoende te zien. De fragiele ecosystemen van de Langebaan Lagune en de kleurige Cederbergen zijn een paradijs voor wie van wandelen en mooie landschappen houdt. Cultuurliefhebbers bezoeken 'Fort Jail' in het pittoreske dorpje Clanwilliam. En in de zomer kun je heerlijk genieten op de verlaten stranden in Lambert's Bay, waar je ook kunt mountainbiken of quadbiken.

Tafelberg


Eten & drinken in Westkaap

Algemeen

Westkaap is een wijnproducerende streek. Het Kaapse wijnland is absoluut een bezoek waard. Maak kennis met de bijzonder wijnen. Doordat de visserij een belangrijke bron van inkomsten is, kun je in Westkaap goede, verse vis eten. Voor de bezoeker die niet van vis houdt, zijn er natuurlijk ook andere smakelijke gerechten te krijgen.


Geografie van Westkaap

Westkaap is één van de negen provincies van Zuid-Afrika. De hoofdstad van Westkaap is Kaapstad. De provincie is opgedeeld in vijf districten, één stad en 24 gemeenten.

Ligging

Westkaap is het meest zuidelijke deel van het Afrikaanse continent. Deze provincie is door de bezoeken van diverse zeevaarders, waaronder de Nederlanders, Portugezen, Fransen en Britten een mengelmoes geworden van Europese en Afrikaanse gebouwen, straten, wijn, taal en gerechten. Westkaap ligt in het zuidwesten van Zuid-Afrika.


Geschiedenis & politiek van Westkaap

Geschiedenis

Westkaap is ontstaan in 1994 doordat de op dat moment bestaande Kaapprovincie opgedeeld werd in drie nieuwe provincies: Noordkaap, Oostkaap en Westkaap. In datzelfde jaar werd Nelson Mandela als eerste zwarte president aangesteld.


Natuur & klimaat van Westkaap

Natuur

Het landschap van Westkaap wordt gekenmerkt door bergketens waar prachtige wandelroutes zijn uitgezet. Daarnaast is dit ook het gebied van de bloemenzee. In de lente trekt de overdaad aan wilde bloemen (van augustus tot eind oktober), die als een deken over het gebied verspreid liggen, grote aantallen bezoekers. Westkaap is zeer geschikt voor de bezoeker die van natuur en wandelen houdt.

Klimaat

Westkaap heeft niet één klimaat, maar verschillende microklimaten verdeeld over de provincie. Het grootste deel Westkaap heeft een mediterraan klimaat, met koude, natte winters en warme, droge zomers.

Stranden

In de Westkaap liggen aan aantal stranden, waaronder het strand van het plaatsje Strand. Tijdens de zomer (onze winter) komen veel Zuid-Afrikanen naar het parelwitte strand met niet al te diep water.


Praktische informatie over Westkaap

Openbaar vervoer en transport


Sport in Westkaap


Terug naar boven

Foto's Vakantie Westkaap

Foto 15 van 15
3 van 9 resultaten vakantie naar Westkaap Toon alle resultaten in Westkaap
 • Kloof- en Loopstreet vlakbij
 • Verrassend stijlvol & comfortabel
 • Modern hotel
 • Excellente service
 • Uitzicht op de Tafelberg
 • Fantastische locatie
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
KASSAKORTING
 • Dat uitzicht: De Tafelberg
 • Warm door ons aanbevolen
Do 1 apr 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
1292,- per persoon
Bekijk
2 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
7,5
 • Goed toeristenhotel, in centrum
 • Lopend naar talrijke highlights
 • Ruime kamers
 • Vriendelijke service
 • Uitgebreid ontbijt
 • Long Street is om de hoek
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
3 van 9 resultaten vakantie naar Westkaap Toon alle resultaten in Westkaap