Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Vlieland

Camping Vlieland

  1. Camping
  2. Nederland
  3. Vlieland

Kom tot rust tijdens een verblijf op een camping in Vlieland tijdens een vakantie op de Waddeneilanden. Het autovrije eiland met zijn mooie duingebieden en bosranden kun je heel goed wandelend of fietsend ontdekken en vanaf de camping loop je zo het Noordzeestrand op. Tijdens een familievakantie op Vlieland is het erg leuk om samen de Vuurboetsduin te beklimmen en voor een prachtig uitzicht over het eiland en de Waddenzee.

Camping Vlieland
  • Autovrij waddeneiland
  • Uitgestrekte duingebieden
  • De Vuurboetsduin in Oost-Vlieland
  • Jutten in de 'Sahara van het noorden'

Kamperen aan de Noordzee op Vlieland

Dit jaar is het ‘back to basics’ tijdens een kampeervakantie in Nederland met TUI op het Waddeneiland Vlieland. De glamping tent op de camping in Vlieland staat namelijk middenin het duingebied waar je omringd wordt door de elementen van de natuur. Zodra je de duinen overklautert, staat je oog in oog met het Noordzeestrand van Vlieland waar het met mooi weer lekker zonnebaden is. De kinderen vermaken zich ondertussen in de golven van de Noordzee of met het bouwen van zandkastelen. Als de wind je even teveel wordt, kun je op het terras van het café op het kampeerterrein even bijkomen met een kopje koffie. Voordat je na een stranddag in de slaapzak kruipt, kun je op de camping nog een film, theater- of muziekvoorstelling bekijken in de Grote Zaal.

Met de fiets het Waddeneiland verkennen

Vlieland leent zich uitstekend om tijdens de zonvakantie ontdekt te worden per fiets of te voet. Auto's zijn niet toegestaan op het eiland en daarom is de natuur op Vlieland nog in al zijn schoonheid te bewonderen. Fiets vanaf de camping in Vlieland bijvoorbeeld in de richting van natuurterrein Lange Paal waar Staatsbosbeheer de ‘Zee, Zand en Wind wandelroute’ heeft uitgezet. Deze 4 kilometer lange route langs het uitgestrekte duingebied en bosranden is ook zeer geschikt voor kinderen. Vooral de Schotse Hooglanders en Saoyschapen die hier grazen zijn een lust voor het oog tijdens een familievakantie op Vlieland.

Bovenop de Vuurboetsduin van Vlieland

Vlieland kent maar één dorpskern en dat is Oost-Vlieland. De pittoreske Dorpsstraat vormt het centrum van Oost-Vlieland waar bomen aan weerszijden van de straat het beeld vormen. Hier kun je tijdens deze vakantie in Nederland lekker plaatsnemen op een terras of winkelen in de boetiekjes. De oudste vermelding van Oost-Vlieland dateert uit 1245 en vandaag de dag zijn er nog veel historische gebouwen te vinden zoals het Tromp Huys dat nu een museum is. Dit Admiraalshuis uit 1896 herbergt schilderijen, tekeningen en meubelstukken die het Vlieland van vroeger belichamen.

Tijdens een vakantie op Vlieland mag een bezoek aan de Vuurduin, de vuurtoren van Vlieland, niet ontbreken. Net buiten Oost-Vlieland kun je de 40 meter hoge top van de Vuurboetsduin beklimmen. Deze duin is de grootste van alle Waddeneilanden en de rode vuurtoren pronkt hier trots. Het mooie uitzicht op Vlieland en de Waddenzee is de klim meer dan waard. Met helder weer kun je tijdens deze vakantie op de Waddeneilanden de 'buren' Terschelling en Texel zien liggen.

De ‘Sahara van het Noorden’: Vliehors

Is het een dagje slecht weer? Niet getreurd want tijdens een verblijf op de camping in Vlieland is er ook genoeg te beleven als het een dag regent. Zo kun je met een bus op excursie door de Vliehors aan de westkant van Vlieland. De Vliehors is een zandvlakte van 20 vierkante kilometer die bekend staat als de ‘Sahara van het Noorden’. Tijdens een excursie ontdek je de punt van de Vliehors waarvandaan je zeehonden kunt spotten terwijl de gids meer vertelt over het gebied. Ook het Reddingshuisje wordt aangedaan. Vroeger was dit een vluchtplaats voor gestrande drenkelingen, maar tegenwoordig is het een juttersmuseum. Voor een ontspannende vakantie op Vlieland bij slechter weer kun je ook terecht bij ‘Wellcome Wellness’ waar de sauna's en bubbelbaden een aangename warmte verspreiden.