COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Oostenrijk

Corona maatregelen Oostenrijk

Deze informatie wordt steeds bijgewerkt
  1. Corona maatregelen
  2. Oostenrijk

Laatst gewijzigd op: 18-09-2020 | Vandaag nog steeds geldig

Je vakantie naar Oostenrijk ziet er door het coronavirus iets anders uit dan je bent gewend. Lees op deze pagina alles over de corona maatregelen die in Oostenrijk gelden. Zo kun je je goed voorbereiden, en kunnen we samen weer op vakantie met een grote glimlach! 

Corona maatregelen Oostenrijk
  • Zwembad in hotel open
  • Restaurant in hotel geopend
  • Activiteiten buiten hotel deels mogelijk
  • Lokale bezienswaardigheden deels geopend
Bekijk alle vakanties Oostenrijk (504)

Belangrijkste Facts & Figures Oostenrijk

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.

Social Distancing Afstand 1-2 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in openbaar vervoer en openbare gezondheidsfaciliteiten.
Mondkapjes kinderen Verplicht vanaf 7 jaar
Gezondheidsverklaring verplicht? Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers vanaf 13 jaar een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit formulier is verplicht voor de heen- én terugreis en geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet vanaf 24 uur voor vertrek worden ingevuld en uitgeprint worden meegenomen. Reis je met een ander vervoermiddel dan het vliegtuig, laat dan het gedeelte over de vlucht leeg.
Quarantaine en Covid-19 (PCR) test Mits vrij van klachten zijn er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Er zijn ook geen verplichtingen voor een Covid-19 (PCR) test.
Goed om te weten Groepen groter dan 10 personen worden gezien als samenscholing

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Oostenrijk kan ondernemen.

Stranden/meren Geopend met beperkingen
Restaurants Geopend met beperkingen. Reserveren verplicht, maximaal 4 personen per tafel, 1 meter afstand houden met andere tafels. Maximaal tot 23:00 uur geopend. 
Bezienswaardigheden Geopend met beperkingen
Supermarkten Geopend, mondkapje verplicht
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit

Algemene wintersport informatie

Hieronder vind je informatie over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Goed om te weten Onderstaande maatregelen gelden voor alle skischolen, skischoolbureaus, verzamelplaatsen, kinderspeel-en opvangcentra, plaatsen waar je even op kunt warmen, beleveniswerelden, (kinder)restaurants en tijdens skilessen.
  • Alle gasten worden geregistreerd, met inachtneming van de regels rondom gegevensbescherming. Zo kan er in het geval van besmetting snel contact met je opgenomen worden.
  • Draag mond-/neusbedekking wanneer afstand houden niet mogelijk is.
  • Skiklassen/groepen mogen niet groter zijn dan 10 personen.
Après Ski & overige horeca De après-ski wordt deze winter in een andere vorm uitgevoerd. De verwachting is dat het in café stijl is, waar je aan tafeltjes zit en er rustige muziek gedraaid wordt. Veel horecazaken trachten een vergunning te krijgen voor een terras/buitenbar met heaters, zodat wintersporters ook buiten een drankje kunnen nuttigen. In restaurants en horeca-zaken is reserveren verplicht.

Wintersport Oostenrijk

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen in de Oostenrijkse skigebieden op een rij.

Social Distancing afstand Houd 1 meter afstand. Volg te allen tijde de aangegeven grondmarkeringen bij de openbare ruimtes. Ook bij de skihuur en skiliften is dit verplicht. 
Mond-/ en neusbedekking volwassenen en kinderen Verplicht in de skibussen, skilift, liftstations, restaurants, toiletten en andere openbare ruimtes van het Skigebied. Ook wanneer je in de rij staat (buiten en binnen). Dit mag een mondkapje zijn, maar ook een skimasker, sjaal, bandana etc.
Skipassen ophalen Bij TUI boek je een wintersportvakantie inclusief skipas. Haal de skipas met je verkregen TUI-voucher op bij de kassa van de skilift. Haal ze, indien mogelijk, een dag van te voren op om een wachtrij te voorkomen.
Desinfectie middelen Er zijn desinfectiemiddelen aanwezig op meerdere plaatsen in de liftstations. De faciliteiten en ruimtes in het liftstation en de skiliften worden regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Skibussen Bij drukte (vroege ochtend en namiddag), worden extra bussen ingezet.
Medewerkers De medewerkers in de skigebieden en skischolen worden regelmatig getest op corona. Vaak zelfs meerdere keren per week.
Informatie voorziening De skigebieden zullen informatiepunten/-borden hebben waarop de laatste coronamaatregelen gecommuniceerd worden. Ook wordt het in sommige gebieden omgeroepen of kun je pushberichten verwachten op je telefoon. Deze pushberichten ontvang je door de lokale app van het skigebied te downloaden.

Reizen naar Oostenrijk

Auto Mogelijk
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden

Geen, wel mogelijk grenscontroles

Indien je woonachtig bent in Zuid-Holland of Noord-Holland en je per auto door Duitsland naar xxbestemmingxx reist wijzen wij je er graag op dat een korte stop in Duitsland is toegestaan. Een overnachting in Duitsland niet toegestaan indien je geen Covid-19 (PCR) test hebt laten afnemen met negatief resultaat.

Vliegtuig Mogelijk
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Oostenrijk

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Oostenrijk tijdens je vakantie.

Autohuur Nog niet bekend
Eigen auto Mogelijk
Openbaar vervoer Rijdt, mondkapje en afstand houden verplicht
Wandeltochten Nog niet bekend
Fietstochten Nog niet bekend

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Oostenrijk?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier en hier de Engelstalige adviezen van de Oostenrijkse overheid.

Bekijk alle vakanties Oostenrijk (504)