Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Oostenrijk

Omdat we op dit moment nog niet naar dit land kunnen reizen, zijn de maatregelen niet up-to-date.

Laatst gewijzigd op: 04-11-2020

Je vakantie naar Oostenrijk ziet er door het coronavirus iets anders uit dan je bent gewend. Lees op deze pagina alles over de corona maatregelen die in Oostenrijk gelden. Zo kun je je goed voorbereiden, en kunnen we samen weer op vakantie met een grote glimlach! 

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Oostenrijk (396)

Reisadvies

Het reisadvies voor Oostenrijk is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 03-11 aangescherpt naar een geheel oranje reisadvies. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar Oostenrijk.

Belangrijkste Facts & Figures Oostenrijk

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.
Lees meer over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Social distancing 1 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in horecagelegenheden, openbaar vervoer, supermarkten en andere winkels, banken, postkantoren etc. Overal waar je binnen bent, dus ook voor de algemene ruimtes van de accommodatie waarin je verblijft. Een mondkapje is altijd verplicht wanneer er geen 1 meter afstand gehouden kan worden.
Mondkapjes kinderen Verplicht vanaf 7 jaar
Gezondheidsverklaring verplicht? Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Quarantaine Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Vakantiereizen worden niet gezien als noodzakelijk en worden daarom ten zeerste afgeraden door de Nederlandse overheid. Mocht je toch afreizen naar een gebied met een negatief reisadvies dan verzoekt de Nederlandse regering je dringend om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie hierover kan je hier vinden.
Goed om te weten Groepen groter dan 10 personen worden gezien als samenscholing

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Oostenrijk kan ondernemen.

Stranden/meren Geopend met beperkingen
Restaurants Horeca per 03-11-2020 gesloten voor toeristen
Bezienswaardigheden Geopend met beperkingen
Supermarkten Geopend, mondkapje verplicht
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit

 

Algemene wintersport informatie

Hieronder vind je informatie over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Goed om te weten Onderstaande maatregelen gelden voor alle skischolen, skischoolbureaus, verzamelplaatsen, kinderspeel-en opvangcentra, plaatsen waar je even op kunt warmen, beleveniswerelden, (kinder)restaurants en tijdens skilessen.
  • Alle gasten worden geregistreerd, met inachtneming van de regels rondom gegevensbescherming. Zo kan er in het geval van besmetting snel contact met je opgenomen worden.
  • Draag mond-/neusbedekking wanneer afstand houden niet mogelijk is.
  • Skiklassen/groepen mogen niet groter zijn dan 10 personen.
Après-ski & overige horeca De gebruikelijke après ski zal dit seizoen niet aanwezig zijn in Oostenrijk. Eten en drinken doe je zittend aan tafel.

Wintersport Oostenrijk

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen in de Oostenrijkse skigebieden op een rij.

Social distancing Houd 1 meter afstand. Volg te allen tijde de aangegeven grondmarkeringen bij de openbare ruimtes. Ook bij de skihuur en skiliften is dit verplicht. 
Mond- en neusbedekking volwassenen en kinderen Verplicht in de skibussen, skilift, liftstations, restaurants, toiletten en andere openbare ruimtes van het Skigebied. Ook wanneer je in de rij staat (buiten en binnen). Dit mag een mondkapje zijn, maar ook een skimasker, sjaal, bandana etc.
Skipassen ophalen Bij TUI boek je een wintersportvakantie inclusief skipas. Haal de skipas met je verkregen TUI-voucher op bij de kassa van de skilift. Haal ze, indien mogelijk, een dag van te voren op om een wachtrij te voorkomen.
Desinfectiemiddelen Er zijn desinfectiemiddelen aanwezig op meerdere plaatsen in de liftstations. De faciliteiten en ruimtes in het liftstation en de skiliften worden regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd.
Skibussen Bij drukte (vroege ochtend en namiddag), worden extra bussen ingezet.
Medewerkers De medewerkers in de skigebieden en skischolen worden regelmatig getest op corona. Vaak zelfs meerdere keren per week.
Informatievoorziening De skigebieden zullen informatiepunten/-borden hebben waarop de laatste coronamaatregelen gecommuniceerd worden. Ook wordt het in sommige gebieden omgeroepen of kun je pushberichten verwachten op je telefoon. Deze pushberichten ontvang je door de lokale app van het skigebied te downloaden.

 

Reizen naar Oostenrijk

Auto Momenteel niet
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden Doorreis mogelijk. Let wel: wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.

Wanneer je per auto op doorreis bent naar een ander land is een korte stop in Duitsland toegestaan. Een overnachting in Duitsland niet toegestaan indien je geen PCR-test hebt laten afnemen met negatief resultaat.
Vliegtuig Momenteel niet
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Oostenrijk

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Oostenrijk tijdens je vakantie.

Autohuur Nog niet bekend
Eigen auto Mogelijk
Openbaar vervoer Rijdt, mondkapje en afstand houden verplicht
Wandeltochten Nog niet bekend
Fietstochten Nog niet bekend

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Oostenrijk?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier en hier de Engelstalige adviezen van de Oostenrijkse overheid.

Vakanties Oostenrijk (396)