NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Brazilië

Swing tijdens een Last Minute Brazilië mee op de sambamuziek die de straten van Rio de Janeiro vult. Werk aan uw kleur op het witte strand van Copacabana of ontdek de adembenemende natuur van Brazilië in het Amazonegebied. Laat u onderdompelen in de Braziliaanse cultuur en ontdek dit enorme Zuid-Amerikaanse land.

Last Minute Brazilië

Ongestoord genieten in het zand

Tijdens een Last Minute naar Brazilië kunt u in elk jaargetijde genieten van een heerlijke Last Minute in een tropische omgeving. Naast de populaire stranden zoals Copacabana Beach in Rio de Janeiro, kent Brazilië ook rustige stranden. Vanuit Rio kunt u een stukje richting het noorden rijden naar het pittoreske plaatsje Paraty. Hier zijn de stranden nog door weinig toeristen ontdekt, maar de schoonheid is minstens zo mooi als de bekendere stranden. Op dit witgouden bounty strand, gelegen in een idyllische baai, wordt u omgeven door het regenwoud. De palmen ruisen zachtjes in de wind en het kraakheldere water nodigt u uit voor een duik. Ook de surfspot Pipa is minder toeristisch en mogelijk ziet u hier de dolfijnen uit het water springen terwijl u op uw board wacht op de volgende golf.

Bruisend Rio de Janeiro

Benieuwd naar de bruisende stad Rio de Janeiro? Een ding is zeker, in deze Braziliaanse stad hoeft u zich geen moment te vervelen met alle bezienswaardigheden. Reik naar de top van de stad en bezoek het wereldberoemde beeld Cristo Redentor die zijn zegen over Rio geeft. Vanaf dit punt zijn de bekende foto’s gemaakt en u kunt dit waanzinnige uitzicht over de stad nu in levende lijve ervaren. Ontdek de liefde van de Brazilianen voor het voetbal en bezoek het Estádio do Maracanā. Bent u een boekenwurm? Ontdek dan de mooie bibliotheek aan het Cinelândia plein. En wilt u nog meer moois zien? Aan Copacabana Beach kijkt u uw ogen uit.

‘De longen van de aarde’

Omdat Brazilië zo’n groot land is, verandert het landschap voortdurend. In het noorden ligt het grootste regenwoud ter wereld: het Amazonegebied. Deze ‘longen van de aarde’ benemen u de adem. Trek er met een gids op uit en ontdek de vele planten- en dierensoorten in het land met de grootste biodiversiteit ter wereld. Ook kunt u een boottocht maken over het grote rivierennetwerk van de Amazone. Kom oog in oog te staan met inheemse stammen zoals de Awà-indianen. Maar dit is nog lang niet alles. Vlakbij de grens met Argentinië liggen de indrukwekkende Iguazu watervallen. Vanaf hier kunt u Argentinië zien liggen, terwijl het water van de gigantische watervallen naar beneden klettert.

Soepel in de heupjes

Welk deel van dit immense Zuid-Amerikaanse land u ook bezoekt, dansende Brazilianen op sambamuziek zijn overal te vinden. Dansen zit de Brazilianen in het bloed. Tijdens het carnaval in Brazilië belandt u even in een totaal andere wereld. Kleurrijke mensen, vaak schaars gekleed met enorme verentooien in de meest oogverblindende kleuren, vullen de straten van Brazilië dan. Wilt u tijdens uw Last Minute op stap gaan, dan heeft u hier volop mogelijkheden voor. Zowel op straat als in de bars en clubs wordt flink gedanst. Schaam u niet en ga een danscompetitie aan met de Brazilianen om u heen.

Vliegensvlug naar Brazilië

Net zo vliegensvlug als u uw Last Minute Brazilië moet boeken, is de vlucht er naartoe. In maar liefst 10 uur vliegt u rechtstreeks naar Fortaleza of Natal. Voor uw vakantie naar Brazilië heeft u een scala aan mogelijkheden voor een mooi verblijf. Kies voor een modern hotel in de bruisende stad Rio de Janeiro waar u met één been al op Copacabana Beach staat. Of zoek het rustige plaatsje Pipa op en verblijf in een sfeervolle ‘pousada’ omgeven door het mooie groen. Voor rust en comfort is een 4 sterren hotel aan de kust bij Tibau do Sul een aanrader waar u kunt genieten van een mooi uitzicht over de lagune. Liever meer van Brazilië zien? Ontdek dit enorme en bijzondere land met vele contrasten tijdens een rondreis.

Veelgestelde vragen Brazilië

Cumbuco is een populaire bestemming voor een Last Minute Brazilië.

De best beoordeelde accommodaties in Brazilië zijn hotel Xainã Pousada, Kitedream Cumbuco en Boutique hotel 0031.

De vliegtijd bij een rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Brazilië bedraagt ongeveer 12 uur. 

De beste reistijd naar Brazilië is in de maanden maart tot en met mei en oktober tot en met december. Hier zijn de temperaturen en het weer het aangenaamst. De zomer valt in Brazilië in januari tot en met maart. 

Ja, via GoTUI.com kan je excursies boeken in Brazilië. Bijvoorbeeld deze Combinatietour Rio.