Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Stedentrip Luxemburg

Zoek je een citytrip dichtbij Nederland? Denk dan eens aan een stedentrip in Luxemburg. Dit kleine land telt maar liefst 12 steden. De meeste daarvan liggen op ongeveer een uurtje rijden van je vakantiebestemming. Zo rijd je vanuit Enscherange zo naar Vianden met zijn kasteel en naar Luxemburg-stad. Hier doe je een stap terug in de tijd wanneer je de kazematten bezoekt en slentert langs de vakwerkhuizen van de onderstad Grund.

Populaire bestemmingen

Veel te zien in Luxemburg

Een stedentrip in Luxemburg is geknipt voor wie niet ver van huis wil en tóch veel wil zien. Het land Luxemburg ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Utrecht, tussen België, Duitsland en Frankrijk in. Hoewel het niet groot is, telt het maar liefst 12 steden. Zo kun je tijdens een vakantie met TUI in het dorp Enscherange een trip maken naar Vianden. Vooral het middeleeuwse kasteel en het voormalige Trinitariërsklooster zijn de moeite waard. Je bereikt de stad na ruim een half uur rijden met de auto. Maar het grootste voordeel van Luxemburg is toch dat je vanuit alle windrichtingen zo in de leukste steden bent. Vanaf de campings in Enscherange en Nommern rijd je bijvoorbeeld binnen een uur naar Luxemburg-stad.

Citytrip in Luxemburg-stad

Luxemburg-stad is uiteraard dé bestemming voor een stedentrip in Luxemburg. Was deze hoofdstad ooit een militair bolwerk, tegenwoordig vallen vooral de contrasten op. Gebouwen uit de middeleeuwen en hypermoderne bouwwerken staan er zij aan zij. Slenter in de onderstad Grund langs vakwerkhuizen aan de Alzette-rivier en bewonder de vele paleizen en musea. En sla zeker een bezoek aan de oude kazematten niet over. Dit zijn bunkers die in de rotsen onder Luxemburg-stad werden uitgehakt. Een gangenstelsel van 23 kilometer verbindt de kazematten met elkaar. Wandel na je bezoek door naar het gezellige Place d'Armes plein voor een Bofferding-biertje op het terras. Op een geslaagde stedentrip!

Bekijk alle stedentrips Luxemburg (1)