Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Wald im Pinzgau

Liefhebbers van een wandelvakantie in Oostenrijk opgelet: Wald im Pinzgau is waar je zijn moet. Dit dorp grenst namelijk aan het Nationaal Park Hohe Tauern, een prachtig natuur(wandel)gebied met de hoogste toppen van Oostenrijk. Tijdens een vakantie in Wald im Pinzgau mag ook zeker een bezoek aan de Krimmler watervallen niet ontbreken. Op familievakantie? Bezoek dan beslist het Kristall-zwembad. Waterpret gegarandeerd!

Wandelvakantie Wald Im Pinzgau

Wald Im Pinzgau ligt in Oostenrijk in de Oberpinzgau aan de Gerlospass op de grens van het Salzburgerland en Tirol, gelegen op circa 10 uur rijden vanaf Nederland. In de zomer is het dorp met haar zonnige zuidhellingen en de ligging nabij het grootste natuurgebied van Centraal-Europa, het Nationaal Park Hohe Tauern, een perfecte plek voor een wandelvakantie in Oostenrijk. Onder begeleiding van een gids kun je in dit prachtige nationale park prachtige wandelingen maken. Een groot gedeelte van het Hohe Tauern park is Alpengebied en je vindt hier de hoogste toppen van Oostenrijk: de Großglockner (3798 meter) en de Großvenediger (3674 meter) en de langste gletsjer van de Oostalpen: de Pasterzenkees.

Tijdens een vakantie in Wald im Pinzgau mag ook zeker een bezoek aan de Krimmlr watervallen niet ontbreken. Met een totale hoogte van 380 meter is dit de hoogste waterval van Europa. De watervallen liggen vlak bij het dorp Krimml en op circa 10 minuten rijden vanaf het hotel in Wald im Pinzgau.

Familievakantie in Wald Im Pinzgau

Op familievakantie met kinderen in Wald im Pinzgau? Bezoek dan beslist het Kristallbad Wald-Königsleiten, ofwel het Kristall-zwembad, gelegen op slechts 10 minuten rijden vanaf het hotel van TUI. Dit complex bestaat onder andere uit een overdekt zwembad inclusief een avonturenglijbaan naar het buitenzwembad (ook in de winter geopend), een therapie- en wellness-ruimte en een uitgebreid saunalandschap.

Bekijk alle vakanties Wald im Pinzgau (1)