Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Florida Keys

Vakantie Florida Keys

  1. Vakantie
  2. Verenigde Staten
  3. Florida Keys

Ten zuiden van het vaste land van Florida liggen de paradijselijke eilandjes van de Florida Keys. Hagelwitte stranden, turquoise gekleurd water en een kleurrijke onderwaterwereld vormen het decor van de eilanden die je bereikt via de beroemde Overseas Highway. Tijdens een vakantie Florida Keys kun je op Key Largo een duik nemen in het John Pennekamp State Park of op Key West het oude woonhuis van Ernest Hemingway bezoeken.

Appartement Florida Keys

Een vliegvakantie op een bijzondere manier beginnen? Wie een zonvakantie naar de Florida Keys boekt, ten zuiden van het Amerikaanse vasteland, stapt na een vlucht van circa 10 uur in Miami in de auto voor een rit over de spectaculaire Overseas Highway. Vanaf deze snelweg heb je een spectaculair uitzicht over, aan de ene kant de Golf van Mexico en aan de andere kant de Straat van Florida. Ook aangekomen in een appartement op de Florida Keys hoef je je niet te vervelen. Vanuit een luxe 4 sterren resort op Islamorada bijvoorbeeld, ben je zo bij het Islamorada Dive Center. Vanaf hier kun je tijdens een duikvakantie op zoek gaan naar zeeschildpadden en murenen bij dive site Crocker Wall. Ben je op familievakantie met kinderen? Dan kun je bij TUI een 3-kamerappartement in een complex op Key Largo boeken. Inclusief zwembad, privé zandstrand en een eigen keuken om een voordelige maaltijd voor het hele gezin op tafel te zetten.

De Florida Keys via de Overseas Highway

Niet alleen de Malediven vormt een plaatje met paradijselijke stranden, turquoise water en honderden eilandjes. Iets minder ver vliegen liggen ten zuiden van de Amerikaanse staat Florida de eilanden van de Florida Keys. De relaxte sfeer, de witte stranden en de temperatuur die het hele jaar door aangenaam is maken van de Florida Keys een populaire zon bestemming onder toeristen, maar ook onder Amerikanen. Tijdens een vakantie Florida Keys bereik je de eilanden door vanaf het vaste land van Florida de Overseas Highway op te rijden. Deze snelweg is een bezienswaardigheid op zich omdat de weg in tientallen films en tv-series zoals CSI: Miami verschijnt. De weg wordt onderbroken door verschillende bruggen zoals de 'Seven Mile Bridge' die vlakbij het hotel op Duck Key ligt.

'Dive Capital of the World' Key Largo

De 'Upper Key' is zoals de naam al een beetje doet vermoeden Key Largo. Dit eiland is het eerste eiland die je tegenkomt als je de Overseas Highway volgt. Volgens locals is Key Largo 'Dive Capital of the World' vanwege de aanwezigheid van het John Pennekamp State Park. Dit beschermde natuurpark kent kleurrijke koralen die huis bieden aan zeepaardjes, papegaaivissen en barracuda's. Wie tijdens een vakantie Florida Keys verblijft in een hotel van TUI op Key Largo bevindt zich op 10 minuten rijden van het John Pennekamp State Park. Overigens vind je in het natuurgebied niet alleen onder water een indrukwekkende wereld, want boven water liggen mangrovebossen die je met een kano kunt verkennen.

Werken van Hemingway op Key West

Het meest zuidelijk gelegen eiland van de Florida Keys is Key West. Dit eiland is op de kaart gezet door schrijvers als Tennessee Williams en Ernest Hemingway die hier gewoond hebben. Als je tijdens een vakantie Florida Keys kiest voor een 4 sterren hotel op Key West mag een bezoek aan het voormalige woonadres van Hemingway niet ontbreken. Tegenwoordig is in het huis aan 907 Whitehead Street het Ernest Hemingway Home & Museum te bewonderen met werken én uitvindingen van deze Nobelprijswinnaar. Overigens vind je op Key West ook het 'Southernmost Point' waar de betonnen boei het meest zuidelijke punt van Amerika aangeeft.

Bekijk alle vakanties Florida Keys (8)