VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Kroatië

Vakantiehuis Kroatië

  1. Vakantiehuis
  2. Kroatië

Met zijn vele kiezelstrandjes en azuurblauwe Adriatische Zee is Istrië een geliefd gebied voor een zonvakantie. Vanuit een vakantiehuis in Kroatië kunt u in het vissersdorpje Fažana van dit decor genieten op het lokale kiezelstrand. U kunt echter ook ‘puur Kroatië’ beleven vanuit een villa in het bergachtige binnenland rondom Kanfanar. Hier voeren fietspaden naar historische plekken als het middeleeuwse spookstadje Dvigrad.

Vakantiehuis Kroatië
  • Met de auto, het vliegtuig of de bus
  • Prachtige stranden aan de blauwe Adria
  • Gezellig groot of kleinschalig verblijven
  • Ommuurde steden met kleurrijke façades

Zonnen op het kiezelstrand van Fažana

Met het kraakheldere water van de Adriatische Zee en de met pijnbomen omgeven kiezelstandjes is Kroatië het land bij uitstek voor een zonvakantie. In de populaire streek Istrië kunt u bij TUI een vakantiehuis in Kroatië boeken en genieten van de privacy van een 4 persoons villa in het vissersdorp Fažana.

Uw vakantiewoning bevindt zich op een steenworp afstand van het kiezelstrand van Fažana. Tijdens het zonnebaden kijk je hier uit op de levendige haven en de vismarkt van Fažana. Zodra u de vissers ziet terugkeren van open zee kunt u naar de haven lopen en hier verse sardines kopen voor op de barbecue.

Fietsen in het binnenland van Istrië

Bij TUI kunt u ook kiezen voor een vakantiehuis in het bergachtige binnenland van Istrië. De villa met privézwembad bevindt zich in het dorp Kanfanar waarvandaan vele wandel- en fietsroutes langs historische plekken en ‘truffel vindplaatsen’ lopen.

Neem de fietsen dan ook maar mee op de bagagedrager van uw auto, want een rit naar het middeleeuwse spookstadje Dvigrad is een aanrader. Hier zijn de ruïnes van een oude romaanse Basiliek en de 14e eeuwse Maria van Lakuć-kerk te vinden. Overigens kunt u tijdens een familievakantie ook naar het naastgelegen dorpje Mrgani fietsen. Hier kunnen de kids zoeken naar het goud van de piraat Captain Morgan.

Kleurrijke druipstenen in de Mramornica grot

Istrië staat niet alleen bekend om zijn prachtige kustlijn aan de Adriatische Zee, maar ook vanwege de aanwezigheid van honderden grotten. Een vakantiehuis in Kroatië is de ideale uitvalbasis om de sprookjesachtige ondergrondse wereld met eigen ogen te verkennen. Bezoek vanuit uw villa in Fažana bijvoorbeeld de Mramornica grot die in de 18e eeuw al beschreven werd door de beroemde schrijver Alberto Fortis. De druipstenen die in verschillende kleuren te vinden zijn in deze grot zijn adembenemend.

Wie meer voelt voor een uitstapje bovengronds kan vanuit Fažana of Kanfanar indrukwekkende steden aan de kust opzoeken zoals Rovinj en Pula. Vanuit Fažana kunt u ook de ferry pakken naar de Brijuni Eilanden voor de kust.