VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Zwitserland

Vakantiehuis Zwitserland

  1. Vakantiehuis
  2. Zwitserland

Een verblijf in een vakantiehuis in Zwitserland brengt u naar de beboste hellingen en groene weides van het Saasdal. Trek de wandelschoenen maar aan want de bungalow met broodjesservice in Saas Balen is de ideale uitvalsbasis voor een actieve tocht langs de Fellbach waterval en de Hoferalp bergweide. In de winter verblijf je te midden van het sneeuwlandschap nabij het skigebied Saas Fee in een bungalow voor de hele familie.

Vakantiehuis Zwitserland
  • Karakteristiek en kleinschalig
  • Vakantie in de bergen

Wandelen in het Alpenlandschap

Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen hun hart ophalen in het Zwitserse Saasdal. Bij TUI kun je een vakantiehuis in Zwitserland boeken om het hele jaar door te genieten van de natuur in het Saasdal. Te midden van de bergtoppen van de Zwitserse Alpen kunnen wandelaars hun hart ophalen tijdens een goedkope vakantie in het dorpje Saas Balen.

Dit dorp staat dankzij zijn landelijke decor van beboste hellingen, groene weides en de rivier Fellbach bekend als de 'Parel van rust'. Trek vanaf de comfortabele bungalow met privé parkeerplaats de wandelschoenen maar aan, om vervolgens een wandeling te maken langs de rivier Fellbach en over hoge plateaus. In de verte hoor je het water al horen bulderen, want net achter Saas Balen stort de Fellbach waterval over de rotsen naar beneden. Een indrukwekkend natuurschouwspel dat zeker een kiekje waard is. 

Kaas proeven op de Hoferalp

Tijdens een wandelvakantie in Zwitserland kun je ook kiezen voor een tocht op hoger niveau, letterlijk. Vlak achter het goedkope vakantiehuis in Zwitserland ligt de Hoferalp, een van de hoogst gelegen bergweiden van Europa. Op een hoogte van 2.260 meter kijk je uit op het prachtige berglandschap van de Zwitserse Alpen. Hier zie je ook hoe de herders op traditionele wijze kaas maken. Met de (gratis) berglift daal je weer af naar het centrum van Saas Balen met als pronkstuk de barokke kerk Mariä Himmelfahr. Deze ronde kerk is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad en steekt dankzij zijn witte kleur mooi af tegen het groene landschap. In de avond: uit eten of kokkerellen? Het grote voordeel van het vakantiehuis in Zwitserland is dat je een eigen plekje hebt waar je zelf kunt gaan kokkerellen. Wat te denken van een overheerlijke kaasfondue, gezellig met z'n allen tijdens een familievakantie.

Wintersport in het Saasdal

Boekt u een rustig gelegen vakantiehuis in Zwitserland op een sfeervol bungalowpark in de winter? Dan is dit de ideale uitvalbasis om te genieten van een wintersport in Saas Balen met de hele familie. Met de rustige pistes van skigebied Saas Fee naast de deur kunnen beginnende skiërs hun hart ophalen. De berglift brengt je naar een hoogte van tussen de 1.500 en 3.200 meter waar 40 kilometer aan pistes van alle niveaus klaar liggen voor de afdaling. Goed om te weten: bij TUI boekt u een wintersport in Saas Balen inclusief skipas.

Wie liever wat dichter bij de grond blijft tijdens een vakantie in Zwitserland, kan vanuit Saas Balen de verschillende loipes en wandelroutes volgen langs de rivier Saaser Vispa. Wist u trouwens dat de clip van de door Wham gezongen kerstklassieker 'Last Christmas' is opgenomen in de sneeuw van het Saasdal?