Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis

Maratona dles Dolomites – Enel 2021

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

De Dolomieten Marathon 2021 is uitverkocht!
Mogelijk komen er extra startnummers beschikbaar. Geef hier alvast je interesse aan.

Ieder jaar opnieuw bereikt de Maratona dles Dolomites - Enel in no time het maximum aantal deelnemers. Niet zo verwonderlijk, als je ziet wat er allemaal op het programma staat:

Maandag 28 juni, woensdag 30 juni of donderdag 1 juli 2021

Op maandag, woensdag of donderdag kom je aan in Italië en kan de voorbereiding beginnen. Je hotelkamer wacht op je, net zoals de prachtige routes om je heen.

Vanaf woensdag 30 juni kun je je startnummer al op gaan halen in de evenementenhal San Leonardo/Badia in Alta Badia. Dit kan op de volgende momenten:

Woensdag 30 juni 2021

Afhalen startnummer: 20u30 – 22u30

Donderdag 1 juli 2021

Afhalen startnummer: 20u30 – 22u30

Vrijdag 2 juli 2021

Afhalen startnummer: 14u00 – 19u00

Zaterdag 2 juli 2021

Afhalen startnummer: 10u00 – 19u00

Zondag 4 juli 2021

Op de eerste zondag van juli is het dan zo ver: de start van de Maratona dles Dolomites - Enel 2021! Het is vroeg dag want tussen 5u30 en 6u15 meld je je bij de startplaat in La Villa. Zorg dat je op tijd bent want om 6u15 sluit de startopstelling. Vanaf 6u30 wordt er gestart in 4 verschillende groepen. Boek je je reis via TUI Sports dan start je in het 2de (dames) of 3de (heren) startvak. Onderweg zijn er verschillende bevoorradingspunten met drankjes en hapjes, is er mechanische assistentie en medische hulp. Om 16u15 eindigt de dag en dien je in Corvara gefinisht te zijn.

Maandag 5 juli 2021

Maandag vertrek je weer richting huis. Met een monstertocht in de benen en geweldige herinneringen rijker.

Let op: het is ons vanuit de organisatie enkel toegestaan  startbewijzen aan deelnemers woonachtig in Nederland te verkopen.

Let op: 
- de minimumleeftijd voor deelname is 19 jaar (geboortedatum voor 01.01.2003)
- de maximum leeftijd voor deelname is 79 jaar (geboortedatum na 01.01.1942)
- d
eelnemers die op de dag van het evenement 71 jaar of ouder (tot 79 jaar) zijn mogen alleen de middellange (106 km) en korte afstand (55 km) rijden. 

Route

De Maratona dles Dolomites – Enel 2020 bestaat uit drie verschillende routes, 138km, 106km of 55km. Iedere deelnemer mag kiezen welk parcours hij of zij voor zichzelf het meest geschikt acht en deze keuze kan tijdens de wedstrijd door de deelnemer zelf naar eigen inzicht gemaakt worden.

De marathon wordt verreden in de Italiaanse Dolomieten en start in La Villa.

De route van 138 kilometer voert de deelnemers over 7 cols. Eerst wordt de beroemde Sella ronde gereden met vier cols, de Passo Campolongo, Passo Pordoi, Passo Sella en de Passo Gardena. Daarna volgt na een passage door de finish in Corvara voor de 2e keer de Passo Campolongo. Niet veel later staat de Passo Giau op het programma. Deze col is één van de zwaarste van Italië. Als laatste van de 138km lange route staat de beklimming van de Passo Valparola nog op het programma. Totaal heb je 4230 hoogtemeters afgelegd als je over de finish in Corvara rijdt.

Kies je voor de route van 106 kilometer met 3130 hoogtemeter dan sla je de lus met de Passo Giau over. De 55 kilometer route brengt je het beroemde rondje; Sella Ronda met vier cols.

Voorbereiding

De Dolomieten Marathon rijd je niet zomaar eventjes. Op deze monstertocht door de Dolomieten bereid je je goed voor. TUI Sports heeft de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg voor voldoende trainingskilometers en vergeet hierbij niet de klimkilometers.
  • Start niet te hard. Het is belangrijk je rit goed in te delen.
  • Eet en drink geregeld: je lichaam heeft voeding en (sport)drank nodig als brandstof. Begin bijtijds en eet en drink elke 15 minuten kleine beetjes.
  • Houd het weerbericht in de gaten, de dagen voorafgaand aan de Maratona dles Dolomites. Zorg dat je voldoende kleding bij je hebt voor wisselende weersomstandigheden. Kleed je niet te warm, maar houd er wel rekening mee dat – zeker in de bergen – het weer om kan slaan. Een regen- of windjack in je achterzak is een slimme zet.
  • Tijdens een afdaling kan het erg koud zijn. Neem een regen- of windjack mee, armstukken en eventueel handschoenen.
  • Laat je vooraf sportmedisch keuren. Om deel te kunnen nemen, heb je een medische verklaring nodig. Je huisarts of een Sport Medisch Adviescentrum weten alles over sportmedische keuringen.
TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief