Fietsvakanties van TUI Sports

De ultieme combinatie. Met je vrienden of familie op een sportieve vakantie. Relaxen in een prachtig decor maar ook de fiets pakken en er lekker op uittrekken. Een fietsvakantie beloont je met uitzichten om in te lijsten, culinaire uitspattingen en kilometers in de benen. Je familie, vrienden, cols én je fiets. Meer heb je niet nodig. TUI Sports verzorgt de rest.
Hieronder vind je ons aanbod. Staat je gewenste reis er niet tussen? Vul dan dit formulier in.

Fiets

Bij TUI Sports begrijpen we hoe zuinig je bent op je fiets. Neem je je eigen ros mee en ga je met het vliegtuig of met de auto, vervoer de fiets dan veilig in een fietskoffer of fietsdoos. Bij de racefietsspeciaalzaak kunnen ze je er alles over vertellen. Bij Wiel-rent kun je een fietstas of fietskoffer huren. 

En wil je één van onze fietsen gebruiken, dan kies je uit allerlei modellen en kwalitatief hoogstaande huurfietsen. TUI Sports zorgt ervoor dat je een fiets krijgt die goed onderhouden is en dat de lokale fietsspeciaalzaak ‘m perfect voor je afstelt.

Begeleiding

De reisbegeleiding van TUI Sports weet wat het is om de man met de hamer tegen te komen. Voor groepen bieden we de mogelijkheid je reis te begeleiden van A tot Z zodat jij tijdens je rit alleen maar hoeft te trappen en te genieten van de schitterende omgeving. Je fietst over vooraf uitgestippelde routes door de Spaanse, Franse of Italiaanse bergen. Ook op niet-begeleide wielerreizen ben je verzekerd van een zorgeloos totaalpakket van hotel tot vervoer. Zo krijg je de mooiste fietsroutes voor op je navigatie.

Veiligheid & tips

Safety First! Tijdens onze reizen doen we er alles aan om je veiligheid te garanderen. En die van de mensen om je heen:

 • Een valhelm is verplicht. Gebeurt er een ongeval en draag je geen helm, dan ben je niet verzekerd.
 • Neem je je eigen fiets mee? Laat deze dan vooraf nakijken bij een racefietsspeciaalzaak. Zorg dat de versnellingen goed afgesteld staan en vervang eventueel je remblokken en (buiten)banden.
 • Neem altijd reservemateriaal mee (pompje, 2 binnenbanden, bandenlichters & een inbusset) 
 • Zorg dat je fiets over voldoende kleine versnellingen beschikt, zodat je soepel kunt klimmen. Een minimum aan te raden versnelling is een compact 34x27 of een triple met 30x25.
 • Blijf altijd op de juiste weghelft, respecteer de verkeersregels en neem geen uitzonderingspositie in.
 • Respecteer overige weggebruikers, natuur en milieu. Gooi géén afval (verpakkingen van sportvoeding, binnenbanden, etc.) op de openbare weg maar bewaar dit in je achterzakje of gooi het in de vuilnisbakken langs de weg.

Annuleringsverzekering met blessuredekking

Het is mogelijk om bij deze reis een annuleringsverzekering met blessuredekking af te sluiten. De kosten hiervoor zijn 6,5% van de reissom plus de poliskosten à €4,25. 

Reisvoorwaarden

Algemene Reisvoorwaarden TUI

Op al onze reizen zijn de ANVR Consumentenvoorwaarden van toepassing.
ANVR Consumentenvoorwaarden

TUI Sports
 • Fietsvriendelijke hotels
 • De mooiste fietsgebieden
 • Individueel of met een groep
 • Partner van Team Jumbo-Visma
 • Veilige fietsenstalling
 • Inclusief TUI Sports fietsshirt
Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief