COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

Idyllisch, zonnig en bruisend zijn kernwoorden die de Spaanse eilanden het best omschrijven. In Spanje geniet je tijdens een eilandvakantie volop van de zon en van het lekkere eten. Vooral de Canarische Eilanden zijn erg geliefd. Op Tenerife en Gran Canaria kun je zelfs in de wintermaanden flaneren langs de tapasbarretjes. Op Mallorca en Ibiza, de Spaanse eilanden in de Middellandse Zee, draait het om de azuurblauwe baaien.

Op vakantie naar de Spaanse eilanden

Het warme klimaat, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen maken van Spanje een populair vakantieland. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de historische steden en de uitgestrekte stranden. Het beste van dit alles vind je op de Spaanse eilanden. Aan de ene kant van het vaste land liggen de Balearen in de Middellandse Zee. Met bekende eilanden als Ibiza en Mallorca. Aan de andere kant, in de Atlantische Oceaan, liggen de Canarische Eilanden. Hier zijn eilanden als Tenerife en Gran Canaria vooral geliefd als winterzonbestemming. Bij TUI kun je dan ook het hele jaar door kiezen voor een vakantie Spaanse eilanden en de zon tegemoet vliegen.

Het idyllische decor van de Balearen

Een idyllische eilandvakantie vier je op de Balearen. Azuurblauwe baaitjes die omringd worden door rotspartijen, zandstranden en schaduwrijke pijnbomen zorgen ervoor dat deze Spaanse eilanden schilderachtig te noemen zijn. Vanwege de bruisende badplaatsen zijn vooral Mallorca en Ibiza bekend én geliefd. Meer rust en authenticiteit tref je aan op Menorca. Maak met een zeilboot een tocht langs de baaien van de Balearen en geniet van het romantische decor. ´s Avonds proef je in de sfeervolle bodega´s van de heerlijkste tapashapjes. Al kun je natuurlijk ook het nachtleven induiken.

Zonnige vakantie op de Canarische Eilanden

In de koude wintermaanden geniet je op de Canarische Eilanden nog volop van de zon. Deze Spaanse eilanden staan bekend om het vulkanische karakter en hebben dan ook donkerkleurige stranden. Al ontbreken de ‘gewone’ gouden zandstranden zeker niet. Steek overdag je tenen in het warme zand en bewonder de surfers die hun kunsten vertonen op de golven van de Atlantische Oceaan. In de avonduren zorgen de bruisende badplaatsen op de Canarische Eilanden voor vertier. De kilometerlange boulevards staan vol met restaurants, cafés en winkeltjes waar je op je gemak langs kunt slenteren. Bijkomen doe je in het All Inclusive hotel van TUI waar de tortilla al klaar staat.

Het natuurschoon van La Palma

Vraag een Spanjaard naar het mooiste Spaanse eiland en de kans is groot dat het antwoord La Palma is. Deze onbekende parel hoort bij de Canarische Eilanden en staat bekend om zijn natuurschoon. Vooral de regio rondom de zuidelijke gemeente Fuencaliente is prachtig. Gestreepte vuurtorens, glooiende wijngaarden en grillige bergen vormen het decor. Trek de wandelschoenen maar aan en bewonder dit Canarische eiland. Bijkomen doe je op een van de verlaten lavastranden. En dan hebben we het luxe hotel van TUI, gebouwd op een klif én met uitzicht op de Atlantische Oceaan nog niet eens genoemd. Misschien zie je wel walvissen voorbij zwemmen tijdens het ontbijt. Overigens kun je vanuit La Palma met een veerboot Tenerife bezoeken. Ook tussen het eilandhoppen Canarische Eilanden kun je walvissen en dolfijnen spotten.