Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Dolomieten

Algemene informatie over Dolomieten

De Dolomieten liggen in het noorden van Italië, net over de grens met Oostenrijk. De Oostenrijkse invloed is dan ook zichtbaar. Bijna overal kunt u met de Duitse taal terecht, de bouwstijl van de huizen is vergelijkbaar en ook de Oostenrijkse kwaliteit vindt u hier terug. Maar u vindt hier ook het echte Italië met haar gastvrijheid en goede keuken. De Dolomieten zijn vooral geschikt voor de sportieve en natuurliefhebbende reizigers. Een groot gedeelte van het gebergte is beschermd natuurgebied. Laat u imponeren door de groene valleien en indrukwekkende bergtoppen.

Beziens- & wetenswaardigheden van Dolomieten

Bezienswaardigheden

Stelvio Nationaal Park, Meer van Misurina, Natuurpark Schlern-Rosengarten, Rasen, Schlanders, Wijnroutes, Campitello di Fassa, Tzi, Openlucht oorlogsmusea, Toblach, Mezzana en Marilleva, Merano, Sulden am Ortler, Ratschings, Schenna, Klooster Novacella/Neustift

Wetenswaardigheden

Reisleiding, Dolomieten


Cultuur van Dolomieten

Algemeen

In dit gebied wordt Italiaans, Duits, Ladinisch en een mengelmoes van dit alles gesproken. De Dolomieten hebben eigen gebruiken en in deze streek wordt veel hout bewerkt.


Feesten & Evenementen in Dolomieten

Evenementen


Geografie van Dolomieten

De Dolomieten liggen in het noordoosten van Italië. De pieken, gletsjers en steile rotswanden in het gebied zijn ontstaan door verwering en erosie. De Dolomieten zijn in twee delen te verdelen, namelijk de oostelijke en westelijke Dolomieten.

Ligging

De Dolomieten liggen in het noordoosten van Italië.

hoogste punt: 3343

Geschiedenis & politiek van Dolomieten

Geschiedenis

Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog werd Tirol opnieuw ingedeeld. Noord- en Oost-Tirol bleven bij Oostenrijk horen. Zuid-Tirol kwam toe aan Italië, waardoor ongeveer tweehonderdduizend mensen opeens Italiaan werden. De Duitssprekende Italianen waren in de minderheid en werden ook als een minderheid behandeld. Tussen 1950 en 1960 kwam deze groep Italianen in opstand en pleegden aanslagen op Italiaanse eigendommen. Door nieuw gemaakte afspraken keerde rond 1998 de rust weer terug.


Natuur & klimaat van Dolomieten

Natuur

De natuur van de Dolomieten bestaat voornamelijk uit bergen en meren.

Flora en Fauna

De Dolomieten hebben een rijke schat aan flora en fauna. Dieren die hier voorkomen zijn bijvoorbeeld reeën, alpensneeuwhoenders en gemzen. Geniaanzaad, rapunzel en oranjelelie zijn planten die je in deze bergketen tegen kunt komen.


Sport in Dolomieten

De Dolomieten lenen zich uitstekend voor sportieve vakanties. Zo kunt u er bijvoorbeeld goed wandelen, fietsen en klimmen. Maar ook base jumping, paragliding en hanggliding zijn mogelijk. Er lopen een aantal langeafstandsroutes door de Dolomieten. Deze worden Alte vie genoemd. Deze routes zijn genummerd van één tot en met acht en wandelaars doen er minstens een week over. Op deze routes staan berghutten (rifugi) waarin wandelaars kunnen overnachten. Veel bergbeklimmers bezoeken de Dolomieten vanwege de vele via ferrata, ofwel klettersteigroutes. Deze met stalen kabels uitgeruste routes zijn in de Eerste Wereldoorlog voor het eerst in de Dolomieten aangelegd. De stalen kabels worden door de alpinisten gebruikt om zich te zekeren. De eerste bergbeklimmers, uit Oostenrijk, Duitsland en Engeland, kwamen rond 1850 naar het gebied om de toppen te beklimmen en rond 1900 arriveerden de eerste skiërs.


Tips voor Dolomieten

Tip, Tip, Tip, Tip


Terug naar boven

Foto's Vakantie Dolomieten

Foto 15 van 15
3 van 70 resultaten vakantie naar Dolomieten Toon alle resultaten in Dolomieten
6 beoordelingen van TUI-gasten
9,5
Za 11 dec 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
Skipas
853,- per persoon
Bekijk
Alpina Mountain Resort hotel & appartementen
KASSAKORTING
10 beoordelingen van TUI-gasten
8,2
Za 25 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
313,- per persoon
Bekijk
40 beoordelingen van TUI-gasten
9,5
Za 25 sep 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
379,- per persoon
Bekijk
3 van 70 resultaten vakantie naar Dolomieten Toon alle resultaten in Dolomieten