Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Castellane

Liefhebbers van indrukwekkende natuurlandschappen kunnen hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie op de camping in Castellane. Het middeleeuwse dorp in het zuiden van Frankrijk staat bekend als de ‘poort naar de Verdon’. En de Gorges du Verdon is dankzij de steile wanden en de turquoise gekleurde rivier een lust voor het oog. Al kanoënd, wandelend of mountainbikend kun je deze 'Grand Canyon van Europa' bewonderen.

Kanoën door de Gorges du Verdon

Altijd al eens de Gorges du Verdon, ook wel bekend als de Grand Canyon van Europa, willen bezoeken? Dan is kamperen op een camping in Castellane een goed idee. Dit pittoreske Zuid-Franse stadje wordt vanwege de ligging ook wel de ‘poort naar de Verdon’ genoemd. De grillige kloof dankt zijn gezicht aan de steile rotswanden die op sommige plekken wel 700 meter hoog zijn. De turquoise gekleurde rivier de Verdon stroomt er dwars door heen. Vooral kanoën is hier enorm populair. Maar je kunt er ook prima hiken of mountainbiken. Vanaf de camping in Castellane is het zo’n 45 minuten rijden naar de Gorges du Verdon.

Zonnen aan Lac de Castillon

Natuurlijk kun je tijdens een kampeervakantie op een camping in Castellane ook dichterbij kanoën. De luxe 4 sterren camping van TUI ligt op loopafstand van de rivier de Verdon. Huur hier een kano en peddel in een paar minuten naar het sprookjesachtige stuwmeer Lac de Castillon. Dit meer dankt zijn fotogenieke gezicht aan het groen/blauw gekleurde water en de glooiende groene heuvels. Langs het meer van Castillon zijn genoeg zandstrandjes te vinden waar je kunt uitrusten van het peddelen en waar het goed toeven is onder de zon. Wist je trouwens dat je hier ook op karper kunt vissen? Ideaal voor ’s avonds op de barbecue.

Een sfeervolle avond in Castellane

Dankzij de pastelkleurige huizen, de kronkelige straatjes en de gezellige terrassen is Castellane ’s avonds ‘the place to be’. Bij het sfeervolle dorp kun je ook een aantal historische bezienswaardigheden bekijken. Zoals de middeleeuwse Pentagonale toren. Of de centraal gelegen kerk met de spitse toren. In deze kerk zijn vooral de glas-in-lood ramen een lust voor het oog. Na wat sightseeing is het op een van de terrassen goed toeven met een Frans wijntje. Al kun je natuurlijk ook een fles wijn, een stokboord en wat kaasjes kopen om ’s avonds op de veranda van de luxe stacaravan te genieten van het bourgondische leven.

Bekijk alle campings Castellane (1)