Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Nyborg

Zet dit jaar eens koers naar het zuiden van Denemarken voor een zalige vakantie in het havenstadje Nyborg ten oosten van het eiland Funen. De luxe camping is direct gelegen aan het 300 meter Nyborg strand. Ideaal voor een strandvakantie. Vanaf het brede zandstrand heb je een geweldig zicht op de Grote Belt Brug. Ontdek tijdens een vakantie Nyborg ook het oude stadscentrum met zijn smalle steegjes, kleurrijke huizen en marktplein Torvet.

Nyborg: strandvakantie aan de Grote Belt Brug

Voor een autovakantie niet ver van huis is het Zuid-Deense Nyborg een goed plan! In minder dan 8 uur rijden, kom je aan in dit historische havenstadje ten oosten van het eiland Funen. De ruime bungalow op de camping van TUI ligt direct aan het 300 meter lange Nyborg strand. Het is heerlijk toeven op dit brede zandstrand en de daarachter gelegen grasstrook. Neem tijdens een vakantie in Nyborg ook eens plaats op een van de twee zwemsteigers. Zo heb je meteen een spectaculair uitzicht op de 18 kilometer lange Grote Belt Brug, die het eiland Funen met het eiland Sjӕlland verbindt.

Van het marktplein Torvet naar het Nyborg-kasteel

Nyborg werd in de 16e eeuw als een van de belangrijkste vestigingssteden van Denemarken gezien. Bezoek tijdens deze vakantie in Nyborg zeker het oude stadscentrum, waar je via steegjes met kleurrijke huizen, aankomt op het oude marktplein Torvet. Hier kun je heerlijk op een terrasje zitten of een aantal bezienswaardigheden bezoeken, waaronder het Nyborg-kasteel. In 1170 was dit het enige bouwwerk dat hier stond. Maar ook nu nog heerst er rust rondom het kasteel. Je keert terug in de 12e eeuw als je langs de slotgracht wandelt. Nog langer in het verleden doorbrengen tijdens deze vakantie in Nyborg? Dat kan bij het oudste openluchttheater van Denemarken, Nyborg Voldspil, dat musicals en operettes uitvoert in de kasteeltuinen.

Bekijk alle vakanties Nyborg (1)