Het duurste circuit ter wereld!

De laatste race van het seizoen word gereden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het in 2009 geopende circuit kostte ongeveer 1 miljard dollar, kent een totaal van maar liefst 20 bochten en wordt daardoor ook wel het Arabische Monaco genoemd. Ieder jaar is het een groot feest om de race in Abu Dhabi bij te wonen. Na iedere racedag is er een groots muziekevenement, zo traden in 2018 Guns 'n Roses op en in 2019 was de eindshow in handen van The Killers. Je kunt deze Grand Prix zelf beleven, combineer de tropische temperaturen tijdens de Formule 1 van Abu Dhabi met een bezoek aan wereldstad Dubai en kijk je ogen uit!

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Woensdag 25 november 2020

Vandaag is de dag van vertrek, de reis begint met het inchecken op Amsterdam Schiphol Airport. Je zult hier onze TUI Sports begeleiders al tegenkomen en na het inchecken is het tijd om je klaar te maken voor de vlucht naar Dubai. Afhankelijk van de gekozen vlucht kom je in Dubai aan op woensdagavond of op donderdag ochtend. Na aankomst in Dubai word je per transferbus naar het gekozen hotel gebracht en kun je direct inchecken. 

Donderdag 26 november 2020

Je start vandaag ten alle tijden met een heerlijk ontbijt, in het hotel of als je door de nacht hebt gevlogen in het vliegtuig. De donderdag is bij uitstek een mooie dag om op eigen gelegenheid naar het circuit af te reizen om bijvoorbeeld de Pitlane Walk bij te wonen. De toegangskaarten die door TUI worden aangeboden zijn geldig voor het gehele weekend en geven je toegang tot de Pitlane Walk. Je ontvangt de toegang hiervoor samen met de rest van je toegangskaarten.

Vrijdag 27 november 2020

Dubai is een fantastische stad met mooie bezienswaardigheden, de vrijdag is een heerlijke dag om eens te kijken wat Dubai allemaal te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld "The Frame" en geniet van het bijzondere uitzicht over Dubai, maar leer ook meer over de stad en haar ontwikkelingen. De "Burj Khalifa" kan natuurlijk ook niet ontbreken, het bezoek tijdens de zonsondergang is schitterend en de avond show aan de voet van dit hoge gebouw is ook aan te raden.

Zaterdag 28 november 2020

De actie op het Yas Marina Circuit gaat vandaag echt beginnen, de Derde en laatste Vrije Training wordt vandaag gereden en gevolgd door een spannende Kwalificatie Sessie. Wie pakt Pole Position en welke coureur verrast het meest, je gaat het vandaag mee maken. We vertrekken in de loop van de ochtend richting het circuit waar we in de buurt van de Yas Mall uit zullen stappen. Het circuit beschikt over een goed transportstelsel waar je simpel met de bus wordt afgezet bij jouw gekozen tribune. Heb je vragen, stel deze dan aan één van de TUI Sports begeleiders, zij weten waar je heen moet! Aan het einde van de dag heb je nog voldoende tijd om wat te eten en rustig terug te komen naar het Meeting Point, vanaf hier reizen we weer terug naar de hotels in Dubai. De transfers van en naar het circuit nemen ongeveer 60 minuten in beslag.

Zondag 29 november 2020

Race Day! De spanning loopt op, in de ochtend geniet je nog van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en is een goed begin van de dag. We reizen wederom in de loop van de ochtend naar het circuit en vertrekken eerder dan op de zaterdag. Het is op de zondag traditioneel drukker dan op de andere dagen, houd dus rekening met langere wachttijd bij het betreden van het circuit en de grandstands. De hele dag is er actie op het circuit en als klap op de vuurpijl natuurlijk de Grand Prix van Abu Dhabi.

Maandag 30 november 2020

Afhankelijk van de gekozen retourvlucht vlieg je vandaag of morgen terug naar Amsterdam. Geniet nog even van Dubai en rust nog iets uit, we vertrekken omstreeks 12:00 in de middag naar de luchthaven van Dubai voor de terugvlucht. Vlieg je morgen pas terug? Breng vandaag nog een bezoek aan één van de immense Shopping Malls of aan de Dubai Expo!

Dinsdag 1 december 2020

Het is echt tijd om naar Amsterdam te vertrekken, de transfer vertrekt aan het begin van de middag naar de luchthaven van Dubai. Je kunt nog heerlijk uitslapen en genieten van een heerlijk ontbijt.

We hopen dat jullie terug kunnen kijken op een fantastische reis!

Transfers

De reis is inclusief transfers, je wordt na aankomst op de luchthaven gebracht naar het hotel en op zaterdag en zondag zijn de transfers van en naar het circuit inclusief. Wil je op vrijdag ook naar het circuit, zorg dan dat je deze transfer extra reserveert! De vertrektijden van de transfers worden ongeveer 15 dagen voor vertrek bekend gemaakt, voor de race in 2020 zullen we uitgebreid rekening houden met de After Race Concerten. 

Vlucht tijden

Woensdag 25 november 2020
Amsterdam Schiphol - Dubai International Airport (Emirates, 10:35 - 20:20)
Amsterdam Schiphol - Dubai International Airport (Emirates, 14:30 - 00:10*)
Amsterdam Schiphol - Dubai International Airport (Emirates, 22:00 - 07:45*)
Let op, vluchten met (*) komen aan op de volgende dag

Maandag 30 november 2020
Dubai International Airport - Amsterdam Schiphol (Emirates, 15:20 - 20:00)

Dinsdag 1 december 2020
Dubai International Airport - Amsterdam Schiphol (Emirates, 08:10 - 12:40)
Dubai International Airport - Amsterdam Schiphol (Emirates, 15:20 - 20:00)

Yas Marina Circuit

Het Yas Marina Circuit staat bekend als het duurste circuit ooit, de bouw heeft zo'n 1 miljard dollar gekost. Bij deze kosten zijn overigens wel kosten voor het aanleggen van het kunstmatige eiland meegerekend, evenals het hotel boven het circuit. Yas Marina is gelegen op een klein half uur van de stad Abu Dhabi en het circuit wordt ook wel het Arabische Monaco genoemd. Het 5.554 kilometer tellende circuit heeft 21 bochten, waarvan negen maal naar rechts en twaalf maal naar rechts en beschikt over een capaciteit voor zo'n 40.000 toeschouwers. Het circuit werd geopend in het jaar 2009 en tot nu toe zijn er 10 Grand Prix verreden. 

Extra transfer

Bij de reis zijn standaard de transfers van de luchthaven naar het hotel en visa versa inbegrepen. Daarnaast reis je op zaterdag en zondag mee naar het circuit en word je in de ochtend opgehaald bij het hotel en in de avond weer terug gebracht. Natuurlijk is er op vrijdag ook genoeg actie op het circuit en als je dit ook mee wilt maken, kun je de optionele extra transfer bij reserveren. Deze transfer rijd op vrijdag vanuit Dubai naar het Yas Marina Circuit en geeft jou de mogelijkheid de eerste actie dag mee te maken. Op de vrijdag is het traditioneel rustiger op het circuit. Let op, deze transfer is beperkt beschikbaar!

Tickets

Abu Dhabi Hill (inclusief)
Je hebt toegang tot de Abu Dhabi Hill met panoramisch zicht op bochten 3 tot en met 7. De Abu Dhabi Hill bevind zich midden in de actie tussen delen van het circuit, de naam doet zichzelf eer aan want je staat daadwerkelijk op een heuvel zodat iedereen een goed zicht heeft op de baan. De Abu Dhabi Hill is niet overdekt, er wordt voor schaduw gezorgd door de aanwezige palmbomen. 

Grandstand North (optioneel)
De actie in bochten 4, 5, 6 én 7 zijn voor jou het beste zichtbaar. Je kunt de coureurs al snel na de start zien omdat de aanloop naar deze bochten best een stuk is, vanzelfsprekend volg je de start vanaf een mega scherm welke zich voor je neus bevindt. Vanaf de Grandstand North heb je goed zicht op de actie en je zit in de schaduw en niet in de brandende zon. Binnen een paar minuten wandel je naar de North Oasis, waar je kunt genieten van wat te drinken en eten.

Grandstand South (optioneel)
Is uitzicht op de haven én actie in bochten 11, 12, 13 en 14 wat voor jou? Dan is de Grandstand South een aanrader. Wanneer er geen actie op het circuit is kun je genieten van het uitzicht op de Yas Haven en de boten bekijken. 

Grandstand West (optioneel)
Een mooie tribune waar je zicht hebt op de bochten 8, 9 en 10 maar ook op de laatste 2 bochten van het circuit (20 en 21). 

Grandstand Main (optioneel)
Uitzicht op de pitstraat, de coureurs zien starten op de grid en alle sensatie voorafgaand aan de race mee maken? Hier moet je zitten! Je geniet het gehele weekend van alle actie voor de start/finish en de pitboxen. Wie komt er als eerste naar binnen, welke couruer komt als eerste de finish over? Jij bent de eerste die het ziet!

Statistieken

Circuit

Rondes                                        55
Lengte circuit                              5,554 kilometer
Aantal bochten                           21
Ronde record                              1:39.283 (Lewis Hamilton, Mercedes, 2019)
Meeste zeges coureurs               Lewis Hamilton (5)
Meeste zeges teams                   Mercedes (6) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

Winnaar 2019                           Lewis Hamilton
Winnaar 2018                           Lewis Hamilton
Winnaar 2017                           Valtteri Bottas          

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Plattegrond Circuit Abu Dhabi
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief