Het duurste circuit ter wereld!

De laatste race van het seizoen word gereden op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Het in 2009 geopende circuit kostte ongeveer 1 miljard dollar, kent een totaal van maar liefst 20 bochten en wordt daardoor ook wel het Arabische Monaco genoemd. Ieder jaar is het een groot feest om de race in Abu Dhabi bij te wonen. Na iedere racedag is er een groots muziekevenement, zo traden in 2018 Guns 'n Roses op en in 2019 was de eindshow in handen van The Killers. Je kunt deze Grand Prix zelf beleven, combineer de tropische temperaturen tijdens de Formule 1 van Abu Dhabi met een bezoek aan wereldstad Dubai en kijk je ogen uit!

Programma

Indien er meer informatie bekend is over het reisprogramma, zullen we dit op deze pagina publiceren.

Transfers

De reis is inclusief transfers, je wordt na aankomst op de luchthaven gebracht naar het hotel en op zaterdag en zondag zijn de transfers van en naar het circuit inclusief. Wil je op vrijdag ook naar het circuit, zorg dan dat je deze transfer extra reserveert! De vertrektijden van de transfers worden ongeveer 15 dagen voor vertrek bekend gemaakt, voor de race in 2020 zullen we uitgebreid rekening houden met de After Race Concerten. 

Vlucht tijden

Indien er meer informatie bekend is over de beschikbare vluchten, zullen deze hier getoond worden.

Yas Marina Circuit

Het Yas Marina Circuit staat bekend als het duurste circuit ooit, de bouw heeft zo'n 1 miljard dollar gekost. Bij deze kosten zijn overigens wel kosten voor het aanleggen van het kunstmatige eiland meegerekend, evenals het hotel boven het circuit. Yas Marina is gelegen op een klein half uur van de stad Abu Dhabi en het circuit wordt ook wel het Arabische Monaco genoemd. Het 5.554 kilometer tellende circuit heeft 21 bochten, waarvan negen maal naar rechts en twaalf maal naar rechts en beschikt over een capaciteit voor zo'n 40.000 toeschouwers. Het circuit werd geopend in het jaar 2009 en tot nu toe zijn er 10 Grand Prix verreden. 

Extra transfer

Bij de reis zijn standaard de transfers van de luchthaven naar het hotel en visa versa inbegrepen. Daarnaast reis je op zaterdag en zondag mee naar het circuit en word je in de ochtend opgehaald bij het hotel en in de avond weer terug gebracht. Natuurlijk is er op vrijdag ook genoeg actie op het circuit en als je dit ook mee wilt maken, kun je de optionele extra transfer bij reserveren. Deze transfer rijd op vrijdag vanuit Dubai naar het Yas Marina Circuit en geeft jou de mogelijkheid de eerste actie dag mee te maken. Op de vrijdag is het traditioneel rustiger op het circuit en kun je overal terecht. Let op, deze transfer is beperkt beschikbaar!

Tickets

Statistieken

Circuit

Rondes                                        55
Lengte circuit                              5,554 kilometer
Aantal bochten                           21
Ronde record                              1:39.283 (Lewis Hamilton, Mercedes, 2019)
Meeste zeges coureurs               Lewis Hamilton (5)
Meeste zeges teams                   Mercedes (6) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

Winnaar 2019                           Lewis Hamilton
Winnaar 2018                           Lewis Hamilton
Winnaar 2017                           Valtteri Bottas          

TUI Sports reizen Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Plattegrond Circuit Abu Dhabi
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief