COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps

Beleef in 2021 de Grand Prix van België van heel dichtbij! Op het Circuit van Spa - Francorchamps is het ieder jaar weer genieten, het circuit is gelegen in een prachtige omgeving en wordt omringt door bomen, heel veel bomen. De Bronze toegangskaarten zijn standaard inbegrepen en hiermee heb je het gehele weekend toegang tot het circuit. Daarnaast bieden we ook andere tribunes aan om de race te kunnen volgen, je hebt dus voldoende vrijheid om je toegangskaart te upgraden. Op zaterdag en zondag zijn de transfers vanuit Maastricht naar het circuit inbegrepen, geen parkeer problemen maar na een dag vol actie gewoon instappen en je wordt weer naar je hotel gebracht.

Programma

Vrijdag 27 augustus 2021

Op de vrijdag start het race spektakel al, met een eerste en tweede vrije trainings is er op het circuit al genoeg te beleven. In de FanZone wordt er alles aan gedaan om jou de beste belevenis te geven en het is een aanrader om een rondje te maken over het circuit! Je kunt vandaag met je toegangskaart al genieten van dit alles en vanaf het einde van de middag kun je rustig inchecken in het hotel in Maastricht. In de avond geniet je in één van de gezellige straatjes die Maastricht rijk is, maak het niet te laat; de transferbus vertrekt op zaterdagochtend vroeg!

Zaterdag 28 augustus 2021

Vroeg in de ochtend staat het ontbijt al klaar in het restaurant en geniet je van een vers kop koffie voordat de TUI bussen naar het circuit vertrekken. Aangekomen bij het circuit hoor je in de verte al dat er actie bezig is op het circuit, voorafgaand aan de laatste vrije training en voor de kwalificatie zijn er altijd andere autosport klasses aanwezig op het circuit. De kwalificatie is altijd spannend, welke coureur sleept de "pole-position" binnen voor de race van morgen? Na afloop van de kwalificatie kun je langzaam weer terug naar de plaats waar de bus geparkeerd staat, deze brengt je weer veilig terug naar het hotel.

Zondag 29 augustus 2021

Vandaag is het race dag, start de dag met een uitgebreid ontbijt en een verse kop koffie. De TUI bussen staan weer op je te wachten voor de ingang van het hotel. Op dezelfde plek als zaterdag zal u worden afgezet en kunt uw race dag beginnen. Geniet van het race spektakel op Spa Francorchamps, op de vroege ochtend kunt u al genieten van verschillende race klassen welke het circuit in beslag nemen voorafgaand aan de Formule 1 race. Na afloop van de race zorgen we er weer voor dat u terug komt in het hotel in Maastricht voor de laatste nacht.

Race tijden

Zondag 30 augustus 2021 - 15:10 (lokale tijd)

Belangrijk

Bij de hotels in Maastricht zijn de transfers op zaterdag en zondag inbegrepen. Je wordt op zaterdag en zondag ochtend opgehaald bij je hotel en naar het circuit gebracht. Na afloop van de beide dagen word je ook weer naar het geboekte hotel gebracht. Zo heb je geen omkijken naar het vervoer naar het circuit en parkeren.
Bij een verblijf in een hotel buiten Maastricht, zijn de transfers niet inbegrepen.

Circuit de Spa-Francorchamps

Het Circuit van Spa-Francorchamps ligt in de Belgische Ardennen en is met 7 kilometer de langste baan van de Formule-1 kalender. Het circuit beschikt over 19 spannende bochten, waarvan 9x naar rechts en 10x naar links, de race wordt met de klok mee gereden en beschikt over een groot aantal plekken met inhaalmogelijkheden; actie gegarandeerd. Vanwege de ligging en het grote hoogteverschil op het parcour zijn de weersverwachtingen erg onvoorspelbaar wat spannende momenten op kan leveren.

Tickets

Hieronder staat beschreven welke tickets wij op dit moment in de verkoop hebben. De Bronze ticket is inclusief, je kunt op de plattegrond bekijken waar de andere tribunes gelegen zijn en eventueel je ticket upgraden naar één van onderstaande mooie plekken.

Bronze (inclusief)

De Bronze Ticket geeft toegang tot de staanplaatsen rondom het circuit. Neem plaats op de heuvels in het gras of verplaats jezelf rondom het circuit en geniet van het Formule 1 spektakel. Bekijk de vrije trainingen en de race vanaf geheel verschillende plaatsen!

Spa Speed Tribune (optioneel)

Bekijk de race vanaf de Speed Tribune in de Speed Corner bocht. De coureurs accelereren voor deze tribune van 190km/h naar 300km/h voordat ze bocht 10 in gaan. Dit gedeelte is één van de mooiste inhaalmogelijkheden op het circuit. Op de tribune zorgt een DJ voor een geweldige sfeer, natuurlijk is er tijdens de trainingen en de race geen muziek. Je hebt vanaf de tribune uitzicht op een groot scherm waar je de gehele race kunt volgen, tevens ontvang je 2 weken voor de race een uniek Oranje t-shirt!

Silver 2 (optioneel):

Deze tribune bevind zich aan de voet van Eau Rouge, een prachtige locatie. Je ziet de coureurs langzaam uit La Source komen, versnellen en op volle snelheid de befaamde bochtencombinatie verslinden. Actie gegarandeerd! Direct achter de tribune bevind zich de Formule 1 Fan Zone, je zult je dus geen moment vervelen in de buurt van deze tribune!

Gold 3 (optioneel)

Deze tribune bevind zich bovenaan Eau Rouge, het perfecte zicht op deze bochten combinatie. 

Gold 8 (optioneel)

Van deze tribune heb je perfect zicht op de eerste bocht van de race, er zijn in het verleden al meerdere races beslist in deze bocht. De spanning van de start, het aanremmen voor de eerste bocht. Spanning gegarandeerd! 

Statistieken

Circuit

  • Rondes: 44
  • Lengte Circuit: 7,004km
  • Ronde Record: 1:46.286 (Valtteri Bottas, 2018)
  • Meeste zeges coureurs: Michael Schumacher (6x)
  • Meeste zeges teams: Ferrari (17x)

Resultaten van de afgelopen drie jaar

  • Winnaar 2020: Lewis Hamilton
  • Winnaar 2019: Charles Leclerc
  • Winnaar 2018: Sebastian Vettel

                 

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Plattegrond Circuit Spa Francorchamps
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief