Grand Prix op het circuit de Autodromo Nazionale Monza

Geniet een aantal dagen van de Italiaanse cultuur en zon met als hoogtepunt de Grand Prix van Italië. Deze wordt verreden op het circuit Autodromo Nazionale Monza, één van de snelste circuits van de kalender. Door middel van je eigen circuit ticket heb je het gehele weekend toegang tot het circuit en bekijk je naast de race dus ook de vrije trainingen en de kwalificatie! Naast het circuit is er genoeg om te bezoeken, wat dacht je van Milaan, op korte afstand, of het Comomeer? Boek nu en beleef Italië op zijn best!

Programma

Vrijdag 4 september 2020

De Formule 1 reis naar Italië staat op het punt van beginnen. In de ochtend word je op Schiphol verwelkomd door de TUI tourleaders, zij staan hier al klaar voor al jouw vragen. We starten met een heerlijke directe vlucht naar het Italiaanse Bergamo. Hier aan gekomen staat de transferbus al klaar, brengt deze je in 15 minuten naar het hotel of kies je ervoor om direct naar het circuit af te reizen? Je hebt vandaag de keuze om de eerste en tweede vrije training te bekijken op het circuit of de stad Bergamo te ontdekken. Uit eigen ervaring, Bergamo is een hele leuke stad met een fantastisch oud centrum!

Zaterdag 5 september 2020

Je start de dag met een heerlijk ontbijtje, na het ontbijt pak je je laatste spullen en natuurlijk vergeet je je toegangskaarten voor het circuit niet. De bus voor het hotel staat al klaar en de TUI tourleaders verwelkomen je in de bus, een kort praatje en 45 minuten verder betreed de transfer bus het park Monza nabij Milaan. In eerste instantie lijkt het er niet op dat hier de Grand Prix gereden gaat worden, het park is heerlijk groen en rustig. De transferbus parkeert op een deel van het 100-jaar oude circuit en je wandelt over het oude circuit naar de ingang van het huidige Monza. Veel plezier vandaag met de laatste vrije training en de spannende kwalificatie! 

Zondag 6 september 2020

Het is race dag vandaag, zal Ferrari net als in 2019 de overwinning over de streep trekken of is een andere coureur de baas vandaag. Jij gaat het mee maken van dichtbij, de gehele tribune is in het Oranje gekleed en het is wachten op Max Verstappen! We zullen vandaag op tijd op het circuit zijn om ook de races in de andere klasses te bekijken, aan het einde van de dag draait het natuurlijk om de Formule 1 race! Na afloop van de race staat de retour transfer weer gepland naar Bergamo, waar je uiteindelijk heerlijk kunt genieten van een overheerlijke pizza of pasta! 

Maandag 7 september 2020

Vandaag sluiten we het race weekend af met een laatste ontbijt en een transfer naar Bergamo Al Orio airport. De vlucht van TUI fly vliegt rechtstreeks naar Amsterdam. Het weekend zit er weer op, hopelijk heb je een fantastisch weekend gehad!

Vlucht tijden

Vrijdag 4 september 2020
Amsterdam Schiphol - Bergamo Al Orio Airport (TUI fly, 07:00 - 08:55)

Maandag 7 september 2020
Begamo Al Orio Airport - Amsterdam Schiphol (TUI fly, 10:30 - 12:40)

Circuit de Autodromo Nazionale Monza

Dit circuit is de thuishaven van de Italiaanse Grand Prix en vanwege de vele langen rechte stukken en het geringe aantal bochten wordt op dit circuit veelal op topsnelheid gereden en hebben de snellere auto's dus een voordeel. Dit unieke circuit bestaat uit slechts elf bochten waarvan zeven naar rechts en vier naar links en heeft een unieke combinatie tussen lange rechte stukken en langzame chicanes. Het circuit van Monza biedt de racewagens extreem weinig downforce, hierdoor worden de motoren zeer fors belast, 80% van het circuit wordt er op vol vermogen geracet, en de versnellingsbakken slijten zeer snel in de langzame chicanes.

Tickets

Orange Experience, 21E (inclusief):
De toegangskaarten voor de Grand Prix van Italië zijn inclusief in de reissom. Je juicht het gehele weekend vanaf je eigen stoel op de tribune 21E. Deze tribune bevind zich kort voor de Parabolica en heeft uitzicht op een groot TV scherm waarop je de rest van de race goed kunt volgen. 

Heb je interesse in een andere tribune voor de Grand Prix van Italië, laat het ons weten.

Statistieken

Rondes: 53
Lengte circuit: 5,793 km
Ronde record: 1:21.046 (Rubens Barrichello, 2004)    
Meeste zeges courerus: Michael Schumacher (5)
Meeste zeges teams: Ferrari (18)

Resultaten van de afgelopen drie jaar

Winnaar 2019: Charles Leclerc
Winnaar 2018: Lewis Hamilton
Winnaar 2017: Lewis Hamilton                     

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit de Autodromo Nazionale Monza
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief