Grand Prix in Mexico-Stad

Een unieke Grand Prix reis maken? Dan is deze reis naar Mexico echt wat voor jou, de hoofdstad van Mexico is geen bestemming waar je jaarlijks naar toe reist en de stad zit vol met fantastische plaatsen. Reis met TUI mee naar de Mexicaanse Grand Prix en kom alles te weten over deze mooie stad, op vrijdag ontdekken we samen met onze lokale gids de geheimen van Mexico Stad en word je voorbereid op de 'Dia de los Muertos'! Dit nationale feest valt bijna ieder jaar samen met de Grand Prix van Mexico. Op zaterdag en zondag reizen we gezamenlijk naar het Autódromo Hermanos Rodríquez en ben je toeschouwer van hopelijk een fantastische race.

Hotel

Programma

Woensdag 28 oktober 2020 

Vandaag begint de reis naar de Grand Prix van Mexico, met een vlucht van AeroMexico vlieg je in de avond in één keer naar Mexico-Stad. 

Donderdag 29 oktober 2020

Op de luchthaven van Mexico-Stad zul je worden verwelkomt door de Engelstalige reisleiding en deze brengt je, door middel van een luxe transferbus, naar je gekozen accommodatie. In het hotel aangekomen kun je direct de sleutel krijgen van de hotelkamer en kun je heerlijk tot rust komen in een opgemaakt bed. Je brengt de rest van de dag door op eigen gelegenheid. Onderweg naar het hotel doorkruis je het centrum van de immense hoofdstad van Mexico en zul je al voorbereidingen zien op de feestdag "Día de los Muertos", deze Mexicaanse feestdag vind dit jaar plaats op maandag 2 november.

Vrijdag 30 oktober 2020

Na het lekkere ontbijt zul je worden opgehaald door de reisleiding welke je gisteren ontmoet hebt op de luchthaven. Onder leiding van deze Engelstalige gids en een vriendelijke buschauffeur zul je deze dag genieten van een dag excursie. Ze nemen je mee naar het historische centrum van Mexico-Stad waar je het échte Mexico leert kennen. Het bezoek brengt je ook langs o.a. "The Zocalo", Metropolitan Cathedral en het Nationale Paleis. In de middag zul je een bezoek brengen aan het Nationaal Museum voor Antropologie, hier vind je onder andere een tentoonstelling over het huidige leven van de indianen in Mexico. Deze dag is inclusief entree voor het museum en vervoer!

Zaterdag 31 oktober 2020

Vandaag zullen we voor het eerst een bezoek brengen aan het circuit van Mexico-Stad. Na een goed ontbijt word je opgehaald in het hotel en zul je bij het circuit gebracht worden. Op deze dag staat de derde, en laatste, vrije training gepland en kun je genieten van de kwalificatie voor de race van morgen! Na afloop van de kwalificatie race zul je ook weer naar het hotel gebracht worden.

Zondag 1 november 2020

In de ochtend staat er weer een goed ontbijt voor je klaar en na het ontbijt staat de transferbus al op je te wachten om je naar het Circuit Autódromo Hermanos Rodríquez te brengen. De beste coureurs van zaterdag zullen natuurlijk vooraan beginnen maar het is elke race weer spannend wie er aan het einde als eerste over de finish komt. Geniet van de Mexicaanse ambiance op het circuit, het zal een unieke belevenis worden!

Maandag 2 november 2020

Vanavond zul je terug vliegen naar Amsterdam en deze ochtend kun je best even uitslapen. Geniet na van de race van gisteren onder het genot van een goede Mexicaanse kop koffie en het ontbijt in het hotel. In de middag heb je nog tijd om iets van Mexico-Stad te zien en de laatste souvenirs te verkrijgen. De vlucht met AeroMexico staat gepland in de avond en zal je door de nacht heen naar Amsterdam brengen.

Vlucht tijden

Woensdag 28 oktober 2020, Amsterdam - Mexico-Stad (22:25 - 03:40 +1)
Maandag 2 november 2020, Mexico-Stad - Amsterdam (23:25 - 17:00 +1)

Race tijden

Zondag 1 november 2020, 13:10 (lokale tijd)

Autódromo Hermanos Rodríquez

Het circuit werd in 1962 geopend, het circuit heette toentertijd het Magdalena Mixchuca Circuit, en is gelegen midden in Mexico-Stad. Later werd het circuit vernoemd naar de Mexicaanse Formule 1 broers Ricardo en Pedro Rodríquez. De oudste van de twee broers overleed na een ongeluk op de Norisring in Duitsland terwijl jongere broer Ricardo overleed op het circuit in Mexico-Stad. In de laatste jaren is niet alleen de naam veranderd, het circuit zelf veranderde ook meermaals van lay-out. Voor de terugkeer van de Formule 1 in 2015 is de baan voor het laatst flink aangepakt, zo werden onder meer de tribunes gemoderniseerd en werd er een groot aantal bochten onder handen genomen om de inhaalacties te vergroten. Het circuit in Mexico is een lastige mix van lange rechte stukken en veel technische gedeeltes, hierdoor is het vinden van een perfecte set-up lastig. Daarnaast staan de muren langs het circuit dicht op de baan en is er een grote kans op safety-car. 

Tickets

General Admission - Grada 6A (inclusief)

De toegangskaart voor dit gebied geeft je toegang tot het midden van het langste rechte stuk van het circuit, de coureurs behalen hier snelheden van boven de 300 km / h tussen bocht 3 en 4. Het is één van de snelste stukken van het circuit, een echte plaats voor de snelheidsduivels. De tribune bevind zich in de "Zona Azul" en beschikt over veel eetgelegenheden en toegang tot de F1 Village. In de F1 Village vind je onder andere verschillende entertainment, musical shows, eetgelegenheden en mogelijkheid tot het aankopen van officiële merchandise. Let op, de tribune beschikt over genummerde plaatsen.

Grandstand Foro Sol North 15 (optioneel)

Boek deze optionele toegangskaarten en beleef de Grand Prix vanuit het stadion in Mexico. Vanaf een plek op deze tribune heb je zicht op het langzame, maar lastige gedeelte van het circuit. De coureurs moeten, voordat de ronde ten einde komt, een bijna 360-graden bocht maken en daar heb jij vanaf deze plaats zicht op. Ideaal om bijvoorbeeld foto's te maken, maar ook om de ultieme inhaalacties op laag tempo te bekijken. 

Statistieken

Rondes: 71
Lengte circuit: 4,304 km   
Meeste zeges coureurs: Jim Clark (3)
Meeste zeges teams: McLaren (3) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

Winnaars 2019: Lewis Hamilton
Winnaar 2018: Max Verstappen
Winnaar 2017: Max Verstappen                   

 

 

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit Mexico-Stad
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief