Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Grand Prix van Singapore, beleef het van dichtbij!

Beleef de Grand Prix van Singapore op het prachtige Marina Bay Circuit, een race die gereden wordt onder 1.600 lampen. In de immense stad Singapore wordt sinds 2008 de Grand Prix gereden, mooi detail: de race wordt gereden onder kunstlicht en in de avond! Het circuit telt 5,067 kilometers en maar liefst 1.600 lampen die het circuit verlichten tijdens de race. Reis mee met TUI Sports naar deze prachtige stad en beleef het zelf.

Hotel

Programma

Woensdag 29 september 2021

Vandaag is de dag van vertrek naar Singapore. De vlucht vertrekt in de avond en je kunt uitgerust aankomen op de bestemming.

Donderdag 30 september 2021

Aankomst staat gepland omstreeks 15:35h, lokale tijd, en na aankomst zul je opgewacht worden door onze lokale partner. Deze verwelkomd je met een glimlach en onder genot van een koud drankje reizen we door naar ons hotel. Het is in Singapore heel anders qua klimaat dan in Nederland, het zal dus even acclimatiseren zijn. Na aankomst in het hotel kun je ervoor kiezen om tot rust te komen in het hotel maar je kunt natuurlijk ook de stad in. De stad zal al in de ban zijn van de F1 en je zult overal evenementen tegenkomen.

Vrijdag 1 oktober 2021

Goedemorgen, vandaag is het tijd voor de eerste en tweede vrije training! Omdat het circuit van Singapore door de stad loopt kun je vanuit het hotel in 10-15minuten wandelen naar het circuit. Bekijk goed op de lokale kaart hoe de beste wandel route is, er zijn best wat straten afgesloten. Geniet vandaag van de actie! Liever wat anders doen, laat het ons dan weten. We helpen je graag met het kiezen van een alternatief programma, er is namelijk genoeg te beleven in Singapore en daar weten we alles van.

Zaterdag 2 oktober 2021

De spanning loopt op, tijd voor de 3e vrije training en de kwalificatie. Wie start er morgen op Pole Position? Ook vandaag kun je ervoor kiezen om een alternatief programma te kiezen.

Zondag 3 oktober 2021

Start vandaag maar met een goed en stevig ontbijt, het is race dag! Na de spannende kwalificatie van gisteren is het vandaag hopen op een Nederlands tintje op het podium, of heb jij een andere favoriete coureur? Er zal vandaag veel georganiseerd worden rondom het circuit, blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en laat ons je informeren over interessante plaatsen. Je loopt weer in 10-15 minuten naar het circuit.

Maandag 4 oktober 2021

Het weekend zit er op, relax vandaag nog iets voordat je naar Amsterdam toe vliegt. De vlucht van KLM vertrekt na middernacht, het is mogelijk om de check-out in het hotel in de avond te doen. Interesse? Laat het ons dan weten en dan regelen we dat samen.

Vluchttijden KLM

Woensdag 29 september 2021: Amsterdam - Singapore (21:00 - 15:35 uur+1)
Dinsdag 5 oktober 2021: Singapore - Amsterdam (00:40 - 07:35 uur)

Marina Bay Circuit

Het Marina Bay Circuit kent in totaal 5.067 kilometer aan asfalt, telt 1.600 lampen langs het circuit en maar liefst 108 kilometer aan stroomkabels. De lampen rondom het circuit leveren per stuk zo'n 3.000 lux, ter vergelijking: in een kantoorpand is dat ongeveer 500 lux. Al deze feiten leveren een soort lichttunnel van 5 kilometer lang waar de coureurs op volle snelheid doorheen racen. Voor de coureurs is de nachtrace in Singapore vrijwel niet te onderscheiden van een race tijdens daglicht. Het circuit heeft plaats voor ongeveer 90.000 toeschouwers tijdens de race en jij kunt erbij zijn!

Toegangskaarten

Staanplaatsen Zone 4 (inclusief)

Staanplaatsen (meer informatie volgt)

Grand Stand Bay (meerprijs 20,-)

Tribune plaatsen (meer informatie volgt)

Grand Stand Empress (meerpijs 160,-)

Tribune plaatsen (meer informatie volgt)

Grand Stand Main (meerprijs 605,-)

Tribune plaatsen (meer informatie volgt)

Statistieken

  • Rondes: 61
  • Lengte circuit: 5.067 km
  • Ronde record: 1:41.905 (Kevin Magnussen, HAAS, 2018)
  • Meeste zeges coureur: Sebastian Vettel (5x)
  • Meeste zeges team: Mercedes, Ferrari (4x) 

Resultaten

  • 2019: Sebastian Vettel
  • 2018: Lewis Hamilton
  • 2017: Lewis Hamilton
TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief