NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Grand Prix op het circuit de Catalunya

De Grand Prix in 2019 was een groot spektakel, in 2020 bleef de race helaas zonder toeschouwers. Beleef de Grand Prix van Spanje in 2021 zelf vanaf de tribunes in het zonnige Barcelona! De Formule 1 is al tijden een vaste gast op circuit Catalunya, het was even spannend maar ook in seizoen 2021 zal de F1 weer naar Spanje afreizen. TUI verzorgt complete reizen naar Spanje om te genieten van het spektakel op het circuit. Vlieg met TUI fly naar de Spaanse stad Gerona, verblijf in één van de schitterende hotels aan de Costa Brava en reis mee met de TUI bussen naar Circuit Catalunya, natuurlijk met Nederlandse reisleiding. Verblijf je liever dichtbij de La Rambla in Barcelona? Dat kan ook, vlieg dan direct naar Barcelona en reis vanaf daar naar het circuit! Bekijk de plattegrond van het circuit om direct de juiste keuze te maken voor de gewenste toegangskaarten.

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Donderdag 6 mei 2021

Reis vandaag al af naar de Spaanse costa en geniet van een dag in de zon voordat het race spektakel losbarst. Omdat de Spaanse Grand Prix al jaren rondom de mei vakantie gereden wordt is het een uitermate goed idee om de Grand Prix te combineren met een aantal dagen op het strand. Relax in één van de hotels of ga op ontdekking in het binnenland. Je kunt met TUI al op dinsdag 4 mei naar Spanje vliegen om te genieten van de Spaanse zon, het maakt niet uit op welke dag je arriveert - de transfer staat gereed om je naar het hotel te brengen!

Vrijdag 7 mei 2021

De eerste dag van de race activiteiten op het circuit. Boek via TUI de extra transfer naar het circuit om de eerste en tweede vrije training bij te wonen. Naast deze trainingen zijn er ook andere race klassen die over het circuit heen racen, zoals de Formule 3 en Formule 2. 

Kom je vandaag pas aan of doe je nog een dagje rustig aan, in de omgeving is er voldoende te beleven en met de directe trein verbinding stap je midden in Barcelona uit voor een dag cultuur.

Zaterdag 8 mei 2021

Op zaterdag ochtend begin je de dag met een stevig ontbijt en een lekkere verse kop koffie. Je ziet dat de zon al schijnt en je hebt nog even de tijd om je toegangskaarten te pakken uit de hotelkamer, je ziet voor het hotel de TUI bus al klaar staan met de TUI reisbegeleider. Op de heenweg ontvang je nog wat informatie en kun je met al je vragen terecht bij de TUI begeleider, of dit nou een vraag over de F1 is of over iets anders. Aangekomen bij het circuit wandel je richting het circuit samen met duizenden andere toeschouwers. Aan het einde van de dag kun je terug wandelen naar dezelfde plek als je deze ochtend bent afgezet, de bus staat samen met de TUI begeleider weer op dezelfde plek om je weer terug te brengen naar het hotel!

Zondag 9 mei 2021

Racedag! De spannende kwalificatie op zaterdag geeft je op zondag ochtend nog steeds reden tot napraten tijdens het ontbijt. De koffie smaakt goed en het ontbijt gaat er ook weer goed in, we hebben zin in een spannende race! Omdat de zondag altijd heel druk is bij het circuit, reizen we vandaag eerder af zodat we op tijd zijn voor de andere raceklassen en alle tijd hebben om te genieten op Circuit Catalunya. De TUI begeleider wacht weer op je voor het hotel bij de transferbus en neemt je mee! Na afloop van de race wandel je op je gemak weer terug naar de bus, je hebt alle tijd om naar de bus te komen voor de terug rit naar het hotel.

Maandag 10 mei 2021

Het Formule 1 weekend zit erop, wat doe jij vandaag? Reis je terug naar Nederland of geniet je nog een aantal dagen van de Spaanse zon?

Circuit de Catalunya

Het circuit de Catalunya is gelegen vlakbij de kustlijn op 32 kilometer afstand van Barcelona. Vanwege de ligging dicht bij de zee is het circuit onderworpen aan onvoorspelbare weersomstandigheden die de aerodynamische balans van de auto en de coureur elke weer op de proef stellen. Het circuit is 4,655 kilometer lang en bestaat uit zestien bochten waarvan negen naar rechts en zeven naar links. Vanwege de vele lange rechten stukken is topsnelheid een doorslaggevende factor op dit circuit. In de wintermaanden wordt het circuit vaak gebruikt voor testritten, de coureurs kennen het dan ook als hun broekzak. 

Kortom is het circuit van Barcelona een uitdagende rit waar de coureurs altijd weer in moeten spelen op verschillende situaties. Ook vanwege de vele rechte stukken zijn er veel inhaalmogelijkheden wat veel actie betekent. Wanneer kom jij deze spectaculaire race bijwonen? 

Tickets

Pelouse (inclusief):

Zoek voor jezelf de beste plaats uit langs het circuit, je hebt met deze toegangskaart geen toegang tot de verschillende tribuneplaatsen langs het circuit. Op Circuit Catalunya heb je verschillende plaatsen langs het circuit om in het gras of op een heuvel te genieten van de race!

Tribune G - Oranje Zone (optioneel):

Hier moet je zijn voor een oranje feest op de race dag. Vanaf de tribune heb je een mooi zicht op een aantal mooie bochten en zie je de coureurs goed accelereren naar de volgende bocht. De ingrediënten zijn bekend, een DJ, oranje merchandise en hopelijk de Spaanse zon!

Statistieken

Rondes: 66
Lengte circuit: 4,655 km
Ronde record: 1:18.441 (Daniel Ricciardo, 2018)    
Meeste zegens coureurs: Michael Schumacher (6)
Meeste zegens teams: Ferrari (12) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

Winnaar 2020: Lewis Hamilton
Winnaar 2019: Lewis Hamiton
Winnaar 2018: Lewis Hamilton

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit de Catalunya
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief