Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis

Grand Prix op het circuit de Catalunya

De Grand Prix in 2019 was een groot spektakel, in 2020 bleef de race helaas zonder toeschouwers. Beleef de Grand Prix van Spanje in 2021 zelf vanaf de tribunes in het zonnige Barcelona! De Formule 1 is al tijden een vaste gast op circuit Catalunya, het was even spannend maar ook in seizoen 2021 zal de F1 weer naar Spanje afreizen. TUI verzorgt complete reizen naar Spanje om te genieten van het spektakel op het circuit. Vlieg met TUI fly naar de Spaanse stad Gerona, verblijf in één van de schitterende hotels aan de Costa Brava en reis mee met de TUI bussen naar Circuit Catalunya, natuurlijk met Nederlandse reisleiding. Verblijf je liever dichtbij de La Rambla in Barcelona? Dat kan ook, vlieg dan direct naar Barcelona en reis vanaf daar naar het circuit! Bekijk de plattegrond van het circuit om direct de juiste keuze te maken voor de gewenste toegangskaarten.

Circuit de Catalunya

Het circuit de Catalunya is gelegen vlakbij de kustlijn op 32 kilometer afstand van Barcelona. Vanwege de ligging dicht bij de zee is het circuit onderworpen aan onvoorspelbare weersomstandigheden die de aerodynamische balans van de auto en de coureur elke weer op de proef stellen. Het circuit is 4,655 kilometer lang en bestaat uit zestien bochten waarvan negen naar rechts en zeven naar links. Vanwege de vele lange rechten stukken is topsnelheid een doorslaggevende factor op dit circuit. In de wintermaanden wordt het circuit vaak gebruikt voor testritten, de coureurs kennen het dan ook als hun broekzak. 

Kortom is het circuit van Barcelona een uitdagende rit waar de coureurs altijd weer in moeten spelen op verschillende situaties. Ook vanwege de vele rechte stukken zijn er veel inhaalmogelijkheden wat veel actie betekent. Wanneer kom jij deze spectaculaire race bijwonen? 

Tickets

Pelouse (inclusief):

Zoek voor jezelf de beste plaats uit langs het circuit, je hebt met deze toegangskaart geen toegang tot de verschillende tribuneplaatsen langs het circuit. Op Circuit Catalunya heb je verschillende plaatsen langs het circuit om in het gras of op een heuvel te genieten van de race!

Tribune G - Oranje Zone (optioneel):

Hier moet je zijn voor een oranje feest op de race dag. Vanaf de tribune heb je een mooi zicht op een aantal mooie bochten en zie je de coureurs goed accelereren naar de volgende bocht. De ingrediënten zijn bekend, een DJ, oranje merchandise en hopelijk de Spaanse zon!

Statistieken

Rondes: 66
Lengte circuit: 4,655 km
Ronde record: 1:18.441 (Daniel Ricciardo, 2018)    
Meeste zegens coureurs: Michael Schumacher (6)
Meeste zegens teams: Ferrari (12) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

Winnaar 2020: n.n.b.
Winnaar 2019: Lewis Hamiton
Winnaar 2018: Lewis Hamilton

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit de Catalunya
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief