Grand Prix op het circuit de Catalunya

UPDATE 19 maart 2020: De FIA heeft zojuist bevestigd dat de Grand Prix' in Nederland, Spanje én Monaco zijn uitgesteld tot nader order vanwege de verspreiding van het COVID-19 virus. We begrijpen dat dit een flinke teleurstelling is voor onze geboekte klanten. We zullen zo snel mogelijk met een passende oplossing komen. Door de drukte vragen we hiervoor jullie geduld. De Grand Prix in 2019 was een groot spektakel, beleef de Grand Prix van Spanje in 2020 zelf vanaf de tribunes in het zonnige Barcelona! De Formule 1 is al tijden een vaste gast op circuit Catalunya, het was even spannend maar ook in seizoen 2020 zal de F1 weer naar Spanje afreizen. TUI verzorgt complete reizen naar Spanje om te genieten van het spektakel op het circuit. Vlieg met TUI fly naar de Spaanse stad Gerona, verblijf in één van de schitterende hotels aan de Costa Brava en reis mee met de TUI bussen naar Circuit Catalunya, natuurlijk met Nederlandse tourleaders. Verblijf je liever dichtbij de La Rambla in Barcelona? Dat kan ook, vlieg dan direct naar Barcelona en reis vanaf daar naar het circuit! Bekijk de plattegrond van het circuit om direct de juiste keuze te maken voor de gewenste toegangskaarten.

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Donderdag 7 mei 2020

Afhankelijk van de door jou gekozen vlucht vlieg je op donderdag ochtend met TUI fly of Transavia rechtstreeks naar Girona Airport. Aangekomen in Spanje word je al opgewacht door de collega's van TUI Sports en deze wijzen je naar de juiste transferbus zodat je direct door kunt reizen naar het gekozen hotel. Tijdens de transfer vertellen zij je alles over het programma en wat je in de omgeving kunt doen, de TUI Sports begeleiders zijn er voor al je vragen en informatie. Na aankomst in het hotel check je in bij de receptie en geniet je van de eerste Spaanse zonnestralen. In afwachting van de kamers kun je je bagage onderbrengen in het hotel en de rest van de dag geniet je van eigen invulling. Ga je op eigen gelegenheid naar Barcelona of Girona? Of reis je direct naar het Circuit voor de Pitlane Walk? Het treinstation ligt op loopafstand van alle hotels en met de trein ben je binnen 60 minuten in het centrum van Barcelona, zeker een aanrader!

Vrijdag 8 mei 2020

Een volledige dag in de Spaanse zon, half mei kan het aan de Costa Brava al heerlijk weer zijn. Vandaag zijn er verschillende opties, je kunt natuurlijk genieten van het heerlijke weer. Maar je kunt er ook voor kiezen om vandaag al mee te reizen naar het Circuit, in de ochtend vertrekt er één transfer met TUI tourleader naar het circuit vanuit de hotels aan de Costa Brava. Op het circuit kun je op vrijdag al kijken naar de Eerste en Tweede Vrije Training van de Formule 1, tevens kun je op vrijdag op veel tribunes kijken - een leuke ervaring. Aan het einde van de dag brengt de transfer je weer terug naar het hotel, deze transfer is optioneel bij te reserveren tijdens het boekingsproces. 
Kies jij voor een korter verblijf in Spanje, dan reis je deze avond pas naar Girona en word je na aankomst op de luchthaven opgewacht door onze TUI Sports begeleiders. Zij wijzen je door naar de transferbus en brengen je naar het hotel. Tijdens de rit informeren zij je direct over de vertrektijden van de transfers voor de zaterdag en de zondag.

Wens je te verblijven in Barcelona? Boek dan de directe vlucht vanuit Amsterdam naar Barcelona, inclusief hotel in Barcelona. Je vliegt dan op vrijdag 8 mei met een retour vlucht op dinsdag 12 mei. Na aankomst op de luchthaven Barcelona El Prat reis je met de TUI transfer naar het hotel in de stad. Omdat je al vroeg aan komt in de stad kun je nog niet direct inchecken, natuurlijk kun je je bagage in het hotel beveiligd achter laten en kun je heerlijk genieten van Barcelona. In de avond geniet je van een glaasje Spaanse sangria en van de gezelligheid in de Catalaanse hoofdstad.

Zaterdag 9 mei 2020

Geniet van een uitgebreid ontbijt in het hotel voordat de transferbus je mee neemt naar Circuit Catalunya, vandaag staan op het circuit onder andere de Derde Vrije Training en de kwalificatie van de Formule 1 op het programma. Maar naast deze race activiteiten is er een hoop te beleven op het circuit. De Fan Zone op Circuit Catalunya is zeer uitgebreid en het gehele terrein is ook goed te vergelijken met een festival terrein! Bekijk alle uitgebreide merchandise stands van de teams en ga op de foto met mascottes die gekleed zijn als de coureurs. De bus zal aan het einde van de dag vertrekken van de dezelfde plaats als deze je in de ochtend heeft afgezet. In de avond kom je bij in de hotelbar samen met alle andere Formule 1 fans!

Zondag 10 mei 2020

De dag waar het eigenlijk allemaal om draait. Het is race dag, tijd voor een uitgebreid en stevig ontbijt zodat je alle spannende activiteiten kunt volgen op het circuit. De TUI Sports tourleaders staan weer op tijd klaar bij de transferbus om je mee te nemen naar Circuit Catalunya, hier aangekomen bekijk je vanaf de zonnige tribune eerst de Formule 3 en Formule 2 race. De spanning wordt opgebouwd en om 15:10 uur zullen de startlampen uitgaan en zal de race beginnen, wint jouw favoriete coureur de Grand Prix van Barcelona?

Maandag 11 mei 2020

Het race weekend is officieel tot een einde gekomen, hopelijk kunnen we met zijn allen terug kijken op een geslaagd weekend met een mooie race. Vandaag staat het vertrek terug naar Amsterdam gepland, geniet vandaag van het laatste ontbijt en hopelijk de laatste Spaanse zonnestralen. De tijden van de transfers worden later gecommuniceerd. 
Heb je een verblijf in Barcelona, dan heb je een heerlijke extra dag om deze stad te leren kennen. Wandel of La Ramblas naar Plaça Catalunya of kijk je ogen uit bij Mercat de la Boquiera!

Dinsdag 12 mei 2020

Verblijf je in Barcelona, dan staat vandaag jouw terugvlucht gepland. Pak nog vlug een ontbijt en stap in de TUI transferbus naar de luchthaven, vandaag vliegen we terug naar Amsterdam.

Let op: Indien je een afwijkende reisduur geboekt hebt, vervallen de transfers tussen hotel en luchthaven. 

Vlucht tijden

Optie 1: Vertrek naar Gerona met verblijf aan de Costa Brava

Donderdag 7 mei 2020 (tijden onder voorbehoud)
Amsterdam Schiphol Airport - Gerona Airport (TUI fly, 09:30 - 11:50)
Amsterdam Schiphol Airport - Gerona Airport (Transavia, 06:30 - 08:30)
Vrijdag 8 mei 2020 (tijden onder voorbehoud)
Amsterdam Schiphol Airport - Gerona Airport (Transavia, 20:15 - 22:15)

Maandag 11 mei 2020
(tijden onder voorbehoud)
Gerona Airport - Amsterdam Schiphol Airport (TUI fly, 14:20 - 16:50)

Optie 2: Vertrek en verblijf in Barcelona

Vrijdag 8 mei 2020 (tijden onder voorbehoud)
Amsterdam Schiphol Airport - Barcelona El Prat (Fly Level, 07:00 - 09:20)
Dinsdag 12 mei 2020 (tijden onder voorbehoud)
Barcelona El Prat - Amsterdam Schiphol Airport (Fly Level, 10:05 - 12:30)

De vluchten van Amsterdam naar Barcelona zijn inclusief 20kg bagage per persoon.

Circuit de Catalunya

Het circuit de Catalunya is gelegen vlakbij de kustlijn op 32 kilometer afstand van Barcelona. Vanwege de ligging dicht bij de zee is het circuit onderworpen aan onvoorspelbare weersomstandigheden die de aerodynamische balans van de auto en de coureur elke weer op de proef stellen. Het circuit is 4,655 kilometer lang en bestaat uit zestien bochten waarvan negen naar rechts en zeven naar links. Vanwege de vele lange rechten stukken is topsnelheid een doorslaggevende factor op dit circuit. In de wintermaanden wordt het circuit vaak gebruikt voor testritten, de coureurs kennen het dan ook als hun broekzak. 

Kortom is het circuit van Barcelona een uitdagende rit waar de coureurs altijd weer in moeten spelen op verschillende situaties. Ook vanwege de vele rechte stukken zijn er veel inhaalmogelijkheden wat veel actie betekent. Wanneer kom jij deze spectaculaire race bijwonen? 

Tickets

Pelouse (inclusief):

Zoek voor jezelf de beste plaats uit langs het circuit, je hebt met deze toegangskaart geen toegang tot de verschillende tribuneplaatsen langs het circuit. Op Circuit Catalunya heb je verschillende plaatsen langs het circuit om in het gras of op een heuvel te genieten van de race!

Tribune G - Oranje Zone (optioneel):

Hier moet je zijn voor een oranje feest op de race dag. Vanaf de tribune heb je een mooi zicht op een aantal mooie bochten en zie je de coureurs goed accelereren naar de volgende bocht. De ingrediënten zijn bekend, een DJ, oranje merchandise en hopelijk de Spaanse zon!

Statistieken

Rondes: 66
Lengte circuit: 4,655 km
Ronde record: 1:18.441 (Daniel Ricciardo, 2018)    
Meeste zegens coureurs: Michael Schumacher (6)
Meeste zegens teams: Ferrari (12) 

Resultaten van de afgelopen drie jaar

Winnaar 2019: Lewis Hamiton
Winnaar 2018: Lewis Hamilton
Winnaar 2017: Lewis Hamilton                                                                 

TUI Sports reizen Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Meer informatie Circuit de Catalunya
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief