Fiets in vier dagen het eiland rond

Programma

Mallorca is hét fietseiland bij uitstek op slechts 2 uur vliegen. Duizenden fietsliefhebbers trekken ieder jaar naar Mallorca om over de mooie rustige wegen de gevarieerde routes te rijden. Deze reis is echter anders!

In vier dagen tijd rijd je het volledige eiland rond. Beginnend in Can Pastilla rijden we via tussenstops in Font de sa Cala, Alcudia en Valdemossa terug naar Can Pastilla. Vlakke routes, sinaasappelbomen langs de wegen en als afsluiter de glooiende kustweg aan de westkant. Zo zag je Mallorca nog nooit!

Uiteraard eindigen we de laatste dag met een gezellige afsluitende avond. Moe maar zeker vooldaan keer je met bijna 400 kilometers en 5000 hoogtemeters in de benen terug naar Nederland. De zesdaagse reis (met vier fietsdagen) staat gepland voor mei 2020. 

Dag 1 : 

Transfer van Palma de Mallorca airport naar hotel Fontanellas in Can Pastilla

Dag 2 : 

1ste etappe: Can Pastilla – Font de sa Cala, een relatief vlakke etappe langs de schitterende kustlijn van Mallorca. 118 kilometer met 900 hoogtemeters. 

Dag 3 : 

2de etappe: Font de sa Cala – Alcudia over een afstand van 98 kilometer met ruim 1100 hoogtemeters. Op het eind gaat de route nog naar het meest noordelijke puntje van het eiland, Cap de Formentor. Op het eind staat een vuurtoren en heb je een prachtig uitzicht.

Dag 4 :

De 3de etappe is de koninginnenrit van de vierdaagse en gaat van Alcudia naar Valdemossa met onderweg de beklimmingen van Puig Mayor en Soller. 85 kilometer en 2000 hoogtemeters. 

Dag 5 : 

De 4de en laatste etappe gaat van Valdemossa door over de prachtige Andratx route naar Can Pastilla. De laatste 20 kilometer gaat in een dalende lijn terug naar het hotel.

Dag 6 :

Transfer van Hotel Fontanellas naar Palma de Mallorca airport.

TUI Sports reizen Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58
Nieuwsbrief TUI Sports aanmelden nieuwsbrief