London: de marathon die iedereen wil lopen!

Programma

Vrijdag 1 oktober 2021

Samen met de andere enthousiaste lopers vlieg je ’s ochtends met een directe vlucht vanaf Schiphol naar Londen. Na aankomst op vliegveld Heathrow staat de bus al klaar om je naar ExCel, het internationale beurzen- en tentoonstellingencenter, te brengen. Hier wacht je startnummer om opgehaald te worden. Ook kun je bij de vele stands je collectie hardloopschoenen, -kleding en -gadgets uitbreiden. Aansluitend brengt de bus je naar het centrum van Londen waar je direct na aankomst in hotel Melia White House de sleutel van je kamer krijgt. De invulling van de rest van de middag is aan jou, maar dat zal in Londen geen probleem zijn.

Zaterdag 2 oktober 2021

Na het ontbijtbuffet informeert de TUI reisbegeleiding je tot in detail over de volgende dag. Behalve informatie over het startterrein en het parcours komt de fysiotherapeut aan het woord met tips over de laatste voorbereidingen en verzorging onderweg. Tot slot krijg je te horen waar de supporterspunten langs het parcours zijn: dé plekken waar je meegereisde supporters je tijdens de marathon een hart onder de riem kunnen steken. Na een uurtje is het tijd om de benen nog even los te maken. Door de perfecte ligging van het hotel aan Regent’s Park rennen we gezamenlijk en in rustig tempo door het park en aansluitend weer terug naar het hotel. Op zaterdagmiddag en -avond tref je de laatste voorbereidingen en vul je de tijd in zoals jij dat het liefst wilt.

Zondag 3 oktober 2021

Sunday, marathon day! De marathondag begint al vroeg met een goed ontbijt en het vertrek per bus naar het startterrein. Om 10.10 uur klinkt het startschot voor 42,195 onvergetelijke kilometers. Langs bijna het hele parcours staan enthousiaste toeschouwers. En door de naam op je shirt is het net of die tienduizenden Britten speciaal voor jou zijn gekomen. Een boost die je goed kunt gebruiken op weg naar de finish, waar je als held wordt ontvangen en je prachtige medaille omgehangen krijgt. Aan het eind van de middag is er tijd om samen in een pub terug te blikken op de bijzondere prestaties van vandaag. Na maanden van intensieve voorbereiding is dat glas bier – of twee - meer dan verdiend. Ook voor je meelevende supporters is de bar open. Cheers!

Maandag 4 oktober 2021

Vanmorgen slaap je lekker uit óf ga je juist vroeg op pad om nog even van Londen te genieten. De populaire winkelstraten Oxford Street en Regent Street liggen op maar 10 minuten wandelen van je hotel. Hopelijk valt de spierpijn mee, zodat je nog wat extra kilometers kunt maken langs winkels en monumenten. Daarna staat de bus weer voor de deur van het hotel om je naar Heathrow te brengen. In de middag vlieg je naar Amsterdam en ‘s avonds ben je weer thuis om al je marathonbelevenissen met de thuisblijvers te delen.

Programma onder voorbehoud!
Volgende data: zondag 24 april 2022 en zondag 23 april 2023

Hotel

Enjoy your stay in het 4-sterren hotel Melia White House. Aan de rand van Regent’s Park ligt hartje Londen hier aan je voeten. Met de metro om de hoek van je hotel bereik je binnen no time alle highlights van de stad. Leuk om na de marathon de Big Ben nog eens in slow motion te zien. In Melia’s gratis fitnessruimte loop je je benen alvast los, in het huisrestaurant staat er altijd pasta op het menu. En op je kamer? Daar zorgen onbeperkte Wi-Fi en heerlijke bedden voor een relaxte voorbereiding op de dag die komen gaat.

Parcours

Na de start in Greenwich loopt de route via typisch Britse wijken als Woolwich, Bermondsey, Millwall en Shadwell voordat het hart van Londen bereikt wordt. Langzamerhand staat er meer en meer publiek dat je hartstochtelijk aanmoedigt. Als je de Tower Bridge over bent, loop je een orkaan van geluid in. Een kippenvel moment! Parallel aan de Theems lopend doemen in de verte de London Eye en Big Ben op. Vergeet niet te genieten, want vele duizenden lopers hadden maar wat graag ook hier tussen de wereldberoemde hotspots gelopen. Wanneer je in de verte Buckingham Palace ziet, zit je marathon er bijna op. Als je kan zet je nog één keer aan, maar vergeet vooral niet te lachen op de finishfoto. Na de ontvangst van je medaille word je door de supporters en reisbegeleiding met open armen ontvangen en keer je terug naar het hotel.

Tijdslimiet: finishen is mogelijk tot uiterlijk 19.00 uur

Abbott World Marathon Majors

De Abbott World Marathon Majors bestaat uit de 6 prestigieuze marathons ter wereld. Runners die Toyko, Boston, London, Berlin, Chicago én New York officieel uitlopen, mogen zichzelf Six Star Finisher noemen. Naast deze titel ontvang je ook een exclusieve medaille. Deze kun je claimen door een profiel aan te maken op de website van de World Marathon Majors. Of je nu al 4 Stars hebt of nog droomt over jouw eerste marathonfinish: alle runners zijn welkom!

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58 Bekijk het fotoalbum
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief