Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Fira

Algemene informatie over Fira

Fira is de hoofdstad van het Cycladische eiland Santorini. Fira heeft een prachtige ligging op de steile rotskliffen nabij de Caldera. De kliffen zijn door de verschillende gesteenten fraai gekleurd. Fira ligt 260 meter boven de Egeïsche Zee en je hebt vanuit de stad panoramische vergezichten over de zee. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door witte huizen en smalle straatjes en stegen. De straten zijn geplaveid met zwarte lavastenen die ontstaan zijn tijdens een van de vele uitbarstingen op Santorini. 's Avonds zorgt de trapsgewijs gebouwde stad voor een sfeervolle verlichting. Ook de ondergaande zon is een schouwspel dan je tijdens een bezoek aan Fira niet mag missen.

Cultuur van Fira

Bezienswaardigheden

Zonsondergang

Pleinen

De ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking is het centraal gelegen Theotokopoulou plein.


Eten & Drinken in Fira

Restaurants

In Fira zijn talrijke restaurants en Griekse taverna's gevestigd. Aan de vele smalle, met zwarte lavastenen, geplaveide steegjes vind je vaak unieke lokale restaurantjes. Vanuit veel eetgelegenheden heb je een prachtig uitzicht over de Caldera. Gecombineerd met een mooie zonsondergang maakt dit een restaurantbezoek in Fira zeker de moeite waard.

aantal restaurants: 21-50

soorten restaurants: Chinees, Spaans, fastfood, vis, Frans, grill, Grieks, Italiaans, lokale keuken, keuzemenu, overig en tapas

Bars & cafés

Santorini produceert een paar beroemde Griekse wijnen. De voedselrijke en unieke vulkanische bodem zorgt voor een karakteristieke smaak. Vooral de lokale droge witte wijn en de dessertwijn vinsanto staan hoog aangeschreven. In veel cafés kun je een zogeheten 50-50 wijn bestellen. Hiermee wordt bedoeld dat 50 procent van de gebruikte druiven van het vasteland afkomstig zijn. In een aantal cafés en taverna's wordt regelmatig livemuziek gespeeld. Bijvoorbeeld in de oudste bar van Santorini, Kira Thira. In deze bar treden vaak jazz artiesten op en hangt er een ontspannen sfeer. Rond het centrale plein (Plateia Theotokopoulou) liggen veel cafés die populair zijn onder de lokale bevolking.

aantal bars: 51-100

soort bar(s): café, cocktail, live muziek, overig en pub


Praktische informatie over Fira

Gezondheid

huisarts aanwezig, apotheek aanwezig en tandarts aanwezig

Geldzaken

bank aanwezig en geldautomaat aanwezig

Overige praktische zaken

postkantoor aanwezig en telefooncellen aanwezig


Winkelen in Fira

Winkelen

Fira biedt uitgebreide winkelmogelijkheden. Zo zijn er in Fira opvallend veel juweliers gevestigd. Vooral op de zogenaamde Gold Street zijn er tientallen aanwezig. Je hebt vanaf Gold Street overigens een prachtig panoramisch uitzicht over de Caldera. In het centrum van Fira vind je onder andere designerkleding, schoenen, lederwaren en luxe parfum.

Soorten winkels in Fira: tassen, kleding, juwelier/sieraden, winkels gericht op lokale bevolking, lederwaren, overig, winkelcentrum, schoenenwinkel, supermarkt/levensmiddelen en toeristen/souvenir


Stranden in Fira


Transport en verhuur in Fira

Openbaar vervoer

Het busstation van Fira ligt ten zuiden van het centrale plein (Plateia Theotokopoulou). Er vertrekken op gezette tijden bussen naar de meeste plaatsen op Santorini. Ook rijden er taxi's op Santorini. Echter is het aantal taxi's beperkt. Je doet er daarom goed aan voor de reis al een taxi te boeken die je naar het hotel brengt. De straten hebben namelijk geen namen en dit kan erg verwarrend zijn.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer en taxivervoer


Het weer in Fira Het weer voor
maandag 14 juni 25 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Fira

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Fira

Alle resultaten vakantie naar Fira Toon alle resultaten in Fira
KASSAKORTING
1 beoordeling van TUI-gast
6
Ma 30 aug 2021 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
1161,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
5 beoordelingen van TUI-gasten
9,3
Vr 27 aug 2021 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
1073,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Fira Toon alle resultaten in Fira