VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Vakantie Costa de la Luz

Algemene informatie over Costa de la Luz

In de Costa de la Luz vind je zowel mooie badplaatsen als schitterende natuurparken. Ook kent dit gebied levendige plaatsen, zoals El Puerto de Santa María, Gibraltar en Huelva. In Cádiz, de oudste stad van heel Europa kun je onder meer de achttiende-eeuwse kathedraal bekijken of een bezoekje brengen aan het archeologische museum waar Romeinse, Cartaagse, West Gotische en Griekse voorwerpen te aanschouwen zijn.

Beziens- & wetenswaardigheden van Costa de la Luz

Bezienswaardigheden

Kathedraal, Kathedraal van Huelva


Eten & drinken in Costa de la Luz

Algemeen

De Spanjaarden houden er een andere eetgewoonte op na dan wij. Hun ontbijt stelt niet veel voor, maar ze gebruiken twee keer per dag een uitgebreide warme en/of koude maaltijd. Tussen 14:00 en 17:00 uur wordt de lunch gebruikt en 's avonds tussen 21:00 uur en middernacht het diner. Vanaf ongeveer 13:00 nemen ze, om de trek te stillen, hun toevlucht tot tapas, de verzamelnaam voor borrelhapjes. Een Spanjaard drinkt nooit een aperitief zonder daar iets bij te eten. De Feniciërs brachten drieduizend jaar geleden de wijnstok naar Jerez. Later exporteerden de Grieken en de Romeinen wijn uit deze heuvelachtige streek. De basis voor de huidige sherryhandel werd gelegd door Engelse kooplieden, die zich hier vestigden. Zij ontdekten dat de kalkhoudende bodem, het klimaat en de plaatselijke druiven goede wijnen opleverden. Nog steeds zijn grote sherryhuizen in Britse handen.


Feesten & Evenementen in Costa de la Luz

Feestdagen

Kinderdag, Overwinningsdag, Dag van de Jeugd


Geografie van Costa de la Luz

De Costa de la Luz bevindt zich in het meest zuidwestelijke deel van Spanje en ligt tussen Gibraltar en Portugal. Het gebied ligt aan de Atlantische Oceaan.

Ligging

Het kustgebied Costa de la Luz ligt in het zuidwesten van Spanje, tussen Gibraltar en Portugal. Deze costa ligt aan de Atlantische Oceaan.


Geschiedenis & politiek van Costa de la Luz

Geschiedenis

Met het huwelijk van Ferdinand V van Aragón en Isabella I van Castilië in 1469 werd Spanje een politieke eenheid. In 1492 - het meest symbolische jaartal in de Spaanse geschiedenis - werd Granada veroverd en kwam er een einde aan achthonderd jaar moslimaanwezigheid op het Iberisch Schiereiland. Vanaf dat moment tot ver in de zestiende eeuw was Spanje één van de machtigste landen ter wereld. Mede door de aanzienlijke expansie op het Amerikaanse continent. De Spaanse Successieoorlog van 1701 tot 1714 resulteerde in een gecentraliseerde staat met aan het hoofd het koningshuis van Bourbon. In de tweede helft van de negentiende eeuw leidde de Spaans-Amerikaanse Oorlog tot het verlies van de laatste Spaanse koloniën, Cuba, Puerto Rico en de Filippijnen. Neutraliteit tijdens de Eerste Wereldoorlog zorgde voor economische voorspoed. In 1931 werd Koning Alfonso XIII onder druk van de bevolking gedwongen af te treden en werd de republiek uitgeroepen. Voortdurende politieke instabiliteit leidde uiteindelijk tot de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). De nationalisten, onder leiding van generaal Francisco Franco, kwamen aan de macht en Franco bleef het land regeren tot aan zijn dood in 1975. Gedurende de Tweede Wereldoorlog wist Spanje zijn neutraliteit te bewaren, waardoor Franco in staat was zijn machtspositie te verstevigen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Spanje aanvankelijk geboycot door de internationale gemeenschap, maar onder invloed van de Koude Oorlog werden vanaf halverwege de jaren '50 de betrekkingen met het land aangehaald. Na de dood van Franco in 1975 werd de monarchie hersteld. Juan Carlos, de kleinzoon van Alfonso XIII, werd de nieuwe koning. Vrije verkiezingen volgden in 1977, en in 1978 kwam een democratische grondwet tot stand, die beperkte autonomie verleende aan Baskenland, Catalonië en Galicië. In 1981 werd een mislukte staatsgreep gepleegd. In 1982 sloot Spanje zich aan bij de NAVO, in 1986 trad het toe tot de EU.


Kinderen in Costa de la Luz

De stranden van de Costa de la Luz zijn over het algemeen geschikt voor kinderen. Als de kinderen genoeg hebben van zon en zee plezier, kun je ze wellicht verblijden met een bezoekje aan een (water)pretpark of een dierentuin in de buurt.


Natuur & klimaat van Costa de la Luz

Natuur

In Costa de la Luz vind je schitterende natuur, waaronder schitterende landerijen en moerassen.

Klimaat

In de zomer is het in de Costa de la Luz vrij warm met temperaturen van rond de dertig graden Celcius. De winters zijn vrij zacht.

Flora en Fauna

In de Costa de la Luz groeien onder meer zonnebloemen. Daarnaast zie je hier ook watervogels, weidevogels en adelaars.

Stranden

In de Costa de la Luz zie je onder meer parelwitte stranden en stranden van zand en kiezels. Deze kustgebieden zijn over het algemeen kindvriendelijk. Let er bij het strand Chipiona wel op dat het strand vrij snel afloopt en er een sterke stroming is.

Nationale parken

Coto de Doñana


Praktische informatie over Costa de la Luz

Openbaar vervoer en transport

bus: Er rijden in dit gebied interlokale bussen die verschillende plaatsen aandoen.


Rondreizen & Excursies in Costa de la Luz

Excursies

Ben je benieuwd naar de excursiemogelijkheden op de bestemming? Het is mogelijk om excursies voorafgaand aan je vertrek te bekijken via www.tui.nl/excursies. Je kunt ze hier ook direct vastleggen, hoe handig! Je hebt de keuze uit meer dan duizend excursies op tachtig verschillende bestemmingen.


Sport in Costa de la Luz

Je kunt in de Costa de la Luz verschillende watersporten uitoefenen, zoals surfen, zwemmen en zeilen. Daarnaast zijn er in dit gebied veel golfmogelijkheden.


Uitgaansleven in Costa de la Luz

Leuke restaurants en terrasjes vind je in Novo Sancti Petri. Wie lekker tot in de vroege uurtjes wil stappen, gaat naar El Puerto de Santa María.


Winkelen in Costa de la Luz

In de meeste badplaatsen zijn winkels waar leuke souvenirs te kopen zijn. Wil je helemaal losgaan en uitgebreid shoppen? Dan kun je beter naar Cádiz gaan.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Costa de la Luz

Foto 15 van 15
3 van 20 resultaten vakantie naar Costa de la Luz Toon alle resultaten in Costa de la Luz
KASSAKORTING
14 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
9,4
 • Overdosis: 6 km aan strand
 • Smullen: uitgebreid buffet
 • Helemaal zen in de spa
 • Luxe ingericht met mooie details
 • Leuk: uitstapje naar Portugal
 • Met aandacht voor mens en milieu
Do 4 jun 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam Vanaf Eindhoven+ 96,- Vanaf Rotterdam+ 110,-
Halfpension
Transfer
Nu 30% goedkoper! dan gemiddeld in Spanje
519,- per persoon
Bekijk
LAST MINUTE!
12 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,8
 • Nieuw gebouwd!
 • Van de bekende Best keten
 • Heerlijk All Inclusive
 • Slippers aan, hop het strand op
 • Slaap in fijne kamers
 • Geniet van de goede service
Vr 8 mei 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
Nu 34% goedkoper! dan gemiddeld in Spanje
483,- per persoon
Bekijk
LAST MINUTE!
90 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,6
 • Citytrip en strandvakantie ineen
 • Het strand voor de deur
 • Deur uit, tapastour in oud-Cadiz
 • Uitstekende service
 • Adembenemend uitzicht
 • Heerlijk ontspannen..
Vr 8 mei 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
Nu 38% goedkoper! dan gemiddeld in Spanje
458,- per persoon
Bekijk
3 van 20 resultaten vakantie naar Costa de la Luz Toon alle resultaten in Costa de la Luz