COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Engeland

Algemene informatie over Engeland

Wie aan Engeland denkt, denkt aan Londen. Niet vreemd, want deze bruisende stad combineert historische pracht met moderne allure. Maar Engeland heeft nog veel meer voor de bezoeker in petto. Breng eens een bezoekje aan het sfeervolle Birmingham waar je schitterende tuinen kunt zien of reis af naar Lancashire.

Beziens- & wetenswaardigheden van Engeland

Bezienswaardigheden

Hoghton Tower, Westminster Abbey, Kathedraal van Peterborough


Cultuur van Engeland

Algemeen


Geografie van Engeland

Engeland vormt samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales het Verenigd Koninkrijk. In het noordwesten grenst Engeland aan de Ierse Zee, in het oosten aan de Noordzee en in het zuiden aan het Kanaal.

Ligging

Engeland ligt in West-Europa. In het noordwesten grenst Engeland aan de Ierse Zee, in het oosten aan de Noordzee en in het zuiden aan het Kanaal.


Geschiedenis & politiek van Engeland

Geschiedenis

Eén van de bekendste en meest illustere namen uit Engeland is Shakespeare. De bekende auteur van onder meer Romeo en Julia, Mac Beth en Hamlet werd in 1564 te Stratford-upon-Avon geboren.


Natuur & klimaat van Engeland

Natuur

Het landschap van Engeland bestaat uit heuvels,bossen, meren en mooie tuinen.

Klimaat

Engeland kent een mild zeeklimaat. Dit betekent dat de winters zacht zijn en de zomers vrij koel.

Flora en Fauna

In Engeland groeien onder andere beuken en lariksen. Dieren die je in dit deel van Groot-Brittannië tegen kunt komen zijn onder meer edelherten, reeën, dassen, vossen, Chinese waterherten, egels en vleermuizen.

Stranden

blauwe stranden: Schone stranden, goed zwemwater en veilig strandplezier zijn de kwalitatieve kenmerken van stranden die erkend zijn met het keurmerk de Blauwe Vlag. Dit keurmerk is een initiatief van Foundation for Environmental Education (FEE). Wereldwijd zijn er meer dan 4400 stranden en havens in 45 landen gecertificeerd met de Blauwe Vlag.
68 blauwe stranden

Nationale parken

Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek bescherm je zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers. Hierdoor hoeft een natuurgebied niet te worden opengesteld voor landbouw of bosbouw. Een nationaal park is een gebied dat zich in de eerste plaats richt op de bescherming van ecosystemen en in de tweede plaats een recreatieve functie vervult. In deze beschermde natuurgebieden leven bijzondere planten- en diersoorten die van buitengewone wetenschappelijke, educatieve en recreatieve waarde zijn. In nationale parken gelden specifieke gedragsregels. Zo is bijvoorbeeld het plukken van bloemen en planten én het voeren van wilde dieren verboden. Het nationale park kan hierover meer informatie verstrekken.
aantal nationale parken: 10

Peak District, Lake District, Dartmoor, North York Moors, Yorkshire Dales, Exmoor, Northumberland, The Broads, New Forest, South Downs


Praktische informatie over Engeland

Openbaar vervoer en transport

trein: Tussen Engeland en Frankrijk rijdt een trein (de Shuttle) door de Kanaaltunnel. Op deze trein kunnen ook auto's, motoren, bussen en vrachtwagens worden vervoerd.


Rondreizen & Excursies in Engeland

Excursies

Een plaats die tijdens een bezoek aan Engeland niet mag worden overgeslagen is Birmingham. Deze plaats heeft een schitterende architectuur en herbergt een paar interessante bezienswaardigheden.


Uitgaansleven in Engeland

Uitgaan doe je natuurlijk in Londen. Deze bruisende hoofdstad van Engeland heeft meer dan voldoende gelegenheden om heerlijk te vertoeven. Er zijn pubs, discotheken, cafeetjes, bars, theaters en restaurants. Vervelen is hier geen optie!


Winkelen in Engeland

Winkelen is een kunst die veel Londenaren behoorlijk goed onder de knie lijken te hebben. Geen wonder dat er in de steden allerlei soorten winkels te vinden zijn, variërend van goedkope zaakjes tot luxe merkwinkels. Het zal dan ook voor geen enkele bezoeker moeilijk zijn om leuke souvenirs te scoren.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Engeland

Foto 15 van 15
3 van 35 resultaten vakantie naar Engeland Toon alle resultaten in Engeland
24 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
9
 • Tot 15 jr. gratis in familiekamer
 • Lekker uitgebreid ontbijt
 • Heathrow – hotel: 20 minuten
 • Shoppen in King’s Street
 • Met z’n allen: familiekamers
 • Wordt het fitness of loungebar?
Vr 8 jan 2021 (4 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
269,- per persoon
Bekijk
6 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,7
 • Kleinschalig hotel
 • Voor een écht Londens verblijf
 • Zeer vriendelijk personeel
 • Klassieke uitstraling
 • Ligt in het chique Kensington
 • Metrostation op 5 minuten
Ma 4 jan 2021 (4 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
351,- per persoon
Bekijk
10 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
9,2
 • Zeer populair hotel op toplocatie
 • Vlak bij de bekendste attracties
 • Heerlijke sushi in het hotel
 • Geniet in de Mandara Spa
 • Fantastisch mooi uitzicht
 • Restaurants, lounge en bar
Ma 4 jan 2021 (4 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
357,- per persoon
Bekijk
3 van 35 resultaten vakantie naar Engeland Toon alle resultaten in Engeland