Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Normandië

In het noordwesten van Frankrijk is de historische regio Normandië de ideale plek voor een afwisselende kampeervakantie. De ene dag bezoek je de beroemde invasiestranden met de auto om de volgende dag te wandelen langs de krijtrotsen aan Het Kanaal. Op de camping Normandië kun je aan het eind van de dag bijkomen voor de stacaravan met een goed glas wijn. Of plons het zwembad in voor een frisse duik.

Populaire bestemmingen

Het decor van kleurrijk Normandië

Kamperen in een historische omgeving gaat in Normandië wel lukken. Deze streek in het noordwesten van Frankrijk is bekend om de invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog. Maar Normandië heeft meer indrukwekkende plekken. Vooral de krijtrotsen van de Albasten Kust en de pittoreske kustplaatsen trekken toeristen aan. En schilders, want zij deden en doen graag inspiratie op langs de kust. Zo treed je op een camping Normandië zomaar een schilderij van Monet binnen. En met eigen auto kun je alle kanten op zodat je de schilderachtige plekken kunt bezoeken.

Een historische dag op Omaha Beach

Cultuurliefhebbers raden wij de kleinschalige camping in Isigny-Sur-Mer aan. Deze camping Normandië ligt namelijk tussen Utah Beach en Omaha Beach in. Vooral Omaha Beach is indrukwekkend te noemen. Dat komt door de gedenktekens én de Amerikaanse begraafplaats met 9387 witte kruizen. In het nabijgelegen bezoekerscentrum keer je terug naar D-Day en kom je alles te weten over deze historische dag. Bijkomen kan bij terugkomst op de camping van TUI. Terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad kun jij de barbecue aansteken en het stokbrood roosteren.

De krijtrotsen langs Het Kanaal bewonderen

Om de indrukwekkende krijtrotsen kun je in Normandië niet heen. Bij TUI kun je op loopafstand van de witte kliffen verblijven op een camping in Yport. Trek op de camping Normandië de wandelschoenen aan voor een onvergetelijke wandeling langs de kust. Ondertussen is het uitzicht op Het Kanaal net zo indrukwekkend. Bijkomen van de wandeltocht doe je op het kiezelstrand van Yport. Hier zorgen de blauw-wit gestreepte strandhuisjes,de chique panden en gezellige cafés langs de boulevard samen voor een schilderachtig decor. Monet kwam hier dan ook graag.

Wandelen door de bossen van Litteau

Natuurliefhebbers zullen zich helemaal thuis voelen op de luxe camping in Litteau. Deze camping Normandië staat namelijk aan de rand van natuurreservaat Réserve Naturelle de la Fôret de Cerisy. Zwarte beuken en groene eiken zorgen samen voor een kleurrijk uitzicht tijdens een boswandeling. Met een beetje geluk spot je herten en reeën. Via pittoreske boerderijen en groene weides kun je terug wandelen naar de camping. Hier zorgt het zwembad voor verkoeling. En dankzij het dak kun je zelfs op regenachtige dagen zwemmen. De dag afsluiten doe je met een goed glas wijn voor de stacaravan.

Bekijk alle campings Normandië (2)

Veelgestelde vragen Normandië

Normandië heeft een zeeklimaat en in de zomermaanden is de temperatuur gemiddeld 22°C.

Vanaf Utrecht is het circa 8 à 9 uur rijden naar Normandië.

Populaire bestemmingen in Normandië zijn Yport, Isigny-Sur-Mer en Litteau.

Het best beoordeelde camping in Normandië is La Chenaie - Flower.

Bezoek in Normandië de bekende invasiestranden uit de Tweede Wereldoorlog. Kom alles te weten over de historische dag D-Day bij Omaha Beach. Of trek je wandelschoenen aan om langs de kust en indrukwekkende kliffen te wandelen. Er is genoeg te ontdekken in Normandië.