Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Corona maatregelen Portugal

Laatst gewijzigd op: 03-05-2021 | Vandaag nog steeds geldig

Vanwege het coronavirus kan die langverwachte vakantie er iets anders uitzien. Want, kan ik straks een zak pastel de nata scoren in de supermarkt en mag ik in een huurauto het Portugese landschap ontdekken? Op deze pagina lees je alles over welke regels er gelden tijdens je vakantie in Portugal. Zo kun je je goed voorbereiden en laten we je hopelijk met een gerust gevoel en een grote glimlach op reis gaan.

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Portugal (207)

Alles wat je moet weten over een vakantie Portugal tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Portugal heeft een oranje reisadvies. Voor noodzakelijke reizen naar Faro bieden we alleen losse vliegtickets aan. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen.
Mondkapjes Verplicht in het openbaar vervoer, in alle gesloten ruimtes en in de buitenlucht wanneer het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.
Avondklok Portugal heeft geen avondklok, maar de mensen worden wel dringend verzocht om zo veel mogelijk thuis te blijven. 
Social Distancing 2 meter
Quarantaine
  • Nederlandse reizigers die per vliegtuig aankomen in Portugal dienen 14 dagen in quarantaine te gaan.
  • Portugal vasteland en de Azoren: Mits vrij van klachten zijn er geen standaard verplichte quarantaine maatregelen bij terugkomst in Nederland.
  • Madeira: Na een verblijf op Madeira ga je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van je thuisquarantaine kun je je laten testen bij de GGD. Wanneer de test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Meer informatie over thuisblijven bij aankomst in Nederland vind je hier.

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie?

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Portugal.

Coronatest heenreis Reizigers vanaf 2 jaar moeten binnen 72 uur voor vertrek van de vlucht een PCR-test laten nemen met een negatief resultaat. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure.
Coronatest terugreis Er is geen testverplichting bij terugreis voor reizigers die op het vasteland van Portugal of op de Azoren zijn geweest. De testverplichting bij terugreis geldt wel voor reizigers op Madeira. Hier moet iedereen vanaf 13 jaar zich binnen 24 uur voor vertrek naar Nederland te laten testen middels een NAAT(PCR)-test. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie.
Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Gezondheidsverklaring Portugal
  • Vul voorafgaand aan je reis het registratieformulier van de Portugese overheid in via deze link.
  • Reizigers naar Madeira moeten voorafgaand aan hun reis (tussen 48 tot 12 uur voor het boarden) dit formulier invullen. Het certificaat van je negatieve testresultaat moet je hier ook uploaden.
  • Reizigers naar de Azoren moeten binnen 72 uur voor vertrek van de vlucht dit formulier invullen. Het certificaat van je negatieve testresultaat moet je hier ook uploaden.  
Passenger Locator Card Reis je per vliegtuig naar Portugal? Vul dan ook het Passenger Locator Card formulier in via deze link.
Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen naar en binnen Portugal

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Portugal.

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen.
Met eigen auto Wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.
Autohuur Mogelijk met beperkingen. Volledige bezetting mogelijk indien de inzittenden tot hetzelfde huishouden behoren. Huurauto's mogen maximaal tweederde zijn gevuld als de inzittenden niet tot hetzelfde huishouden behoren. 
Openbaar vervoer Rijdt met maximaal tweederde van de capaciteit. Het dragen van een mondkapje is verplicht. 

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Portugal kan ondernemen.

Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.
Stranden Toegankelijk
Restaurants De restaurants in Portugal zijn open tot 22.30 uur. Binnen zijn max. 6 personen toegestaan aan één tafel en maximaal 10 personen buiten op het terras.
Winkels Supermarkten en essentiële winkels, zoals apotheken en bakkerijen, zijn open. Niet-essentiële winkels tot 200m2 zijn ook open. 

Meer lezen over de specifieke coronamaatregelen in Portugal?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Portugese overheid.

Vakanties Portugal (207)

Veelgestelde vragen Portugal

Op onze pagina coronamaatregelen Portugal vind je alle actuele informatie.  

Als je naar Portugal gaat, dien je voor vertrek een PCR-test te laten afnemen. Meer informatie hierover vind je op onze coronamaatregelen pagina van Portugal. Wil je meer weten over de coronatest, voor welke TUI-bestemmingen dit geldt, de procedure en de vergoeding, bekijk dan de coronatest pagina.

Als een bestemming een geel of groen reisadvies heeft, betekent dit in de meeste gevallen dat er geen standaard verplichte quarantainemaatregelen zijn bij aankomst op je bestemming of bij terugkomst in Nederland. Bekijk onze corona maatregelen pagina Portugal of er specifieke quarantaineregels zijn voor deze bestemming.

Je hebt twee gezondheidsverklaringen nodig voor je reis naar Portugal:
1) Het Passenger Locator Form, opgesteld door de Portugese overheid. Let op: ga je op vakantie naar Madeira, dan moet je dit formulier invullen. En reis je naar de Azoren, dan vul je dit formulier in. Bekijk onze coronamaatregelen Portugal pagina voor meer informatie. 
2) De RIVM gezondheidsverklaring. Die vul je digitaal binnen 24 uur voor vertrek in tijdens het online inchecken. Bekijk https://www.tui.nl/gezondheidsverklaring/ voor meer informatie.

Op sommige locaties dien je een mondkapje te dragen in Portugal. Waar en wanneer een mondkapje gedragen moet worden lees je op: corona maatregelen Portugal