VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Porto Santo

Vakantie Porto Santo

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Porto Santo

Tijdens een vakantie Porto Santo ontdek je één van de best bewaarde geheimen van Portugal. Dit piepkleine eilandje maakt deel uit van de Madeira-archipel en wordt ook wel ‘het gouden eiland’ genoemd. Misschien dat het 9 kilometer lange zandstrand er iets mee te maken heeft? Geniet tijdens je strandvakantie van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan en neem een kijkje bij het Columbus museum in Vila Baleira.

Porto Santo: ‘het gouden eiland’

Dit jaar op zonvakantie naar Portugal, maar liever niet te toeristisch? Ontdek één van de best bewaarde geheimen van Portugal tijdens een vakantie Porto Santo. Na een vlucht van ongeveer 4 uur vanuit Nederland kun je rekenen op een hartelijk ‘bem vindo’: welkom! Het eiland Porto Santo behoort tot de Maderia-archipel en wordt ook wel ‘het gouden eiland’ genoemd. Waarom? Nou, waarschijnlijk heeft het 9 kilometer lange goudgele zandstrand er iets mee te maken. Plek genoeg om je handdoek uit te spreiden. Tel daar het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan en het subtropische klimaat bij op, en je hebt de ideale bestemming voor een paradijselijke strandvakantie.

Het huis van Columbus

Wie ook benieuwd is naar de historische bezienswaardigheden van Porto Santo kan in het plaatsje Vila Baleira een kijkje nemen bij het Columbus museum. Het museum bevindt zich in het huis waar Columbus woonde en beschikt onder andere over 15e en 16e eeuwse landkaarten die Columbus gebruikte tijdens zijn reizen. Drink na je bezoek aan het museum een verkoelend drankje op het Largo de Pelourinho plein in de schaduw van een drakenbloedboom. Pardon? Tja, deze zeldzame boom heeft een beetje een lugubere naam, maar dat komt door het kenmerkende rode sap – het ‘drakenbloed’ – dat de boom uitscheidt wanneer de bast wordt ingesneden. Loop voordat je weer terugkeert naar het appartement van TUI ook nog even langs de lokale bakker voor een ‘bolo de mel’, een traditioneel gebakje dat qua smaak erg lijkt op de bekendere ‘Madeira cake’. 

Bekijk alle vakanties Porto Santo (1)