Wie met TUI gaat eilandhoppen ontdekt twee of meer verschillende bestemmingen in één vakantie. Eilandhoppen in Griekenland is het bekendst. Met een combinatiereis Sporaden bijvoorbeeld, ontdek je de Griekse gastvrijheid op Lefkas, Corfu of Zakynthos. Op de Azoren spot je tijdens het eilandhoppen walvissen en dolfijnen. En ga je eilandhoppen in Thailand, dan ligt het James Bond eiland Koh Phi Phi klaar om ontdekt te worden.

Eilandhoppen in Griekenland

Met 6.000 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn, is Griekenland hét land om te eilandhoppen. Tijdens zo’n combinatiereis beleef je in één vakantie twee of meer Griekse eilanden. Hoppen van ‘Green en Blue’ Skopelos naar Skiathos, het eiland waar Mamma Mia werd opgenomen. Met hun indrukwekkende vergezichten, groene bossen en kraakheldere baaien zijn dit misschien wel de mooiste eilanden van heel Griekenland. Eilanden die je ook niet wil missen zijn de Cycladen. Want ken je de typisch Griekse plaatjes van tegen de heuvel gebouwde witte huisjes met blauwe daken? Grote kans dat de foto genomen is op Santorini. Ga je op de Cycladen eilandhoppen, dan combineer je Santorini met Mykonos, Paros of Naxos.

De Azoren: ongetemd en uniek

Bem-vindo! Welkom op de Azoren. Eilandhoppen met TUI op deze Portugese eilanden in de Atlantische Oceaan is een hele beleving. Na ruim 4 uur vliegen vanaf Amsterdam spot je hier in het seizoen walvissen en dolfijnen. Of je gaat wandelen op de indrukwekkend groene en gekleurde eilanden. Niet voor niets worden dit de ‘bloemeneilanden’ genoemd. “Zo groen… dat heb je nog nooit gezien”. Waarschijnlijk is dat wat je zegt als je het Parque Natural da Ribeira dos Caldeiroes hebt bezocht. En het is nog gratis ook. Klaterende watervallen, riviertjes en palmbomen. Het lijkt wel of je zó de tropen binnenstapt. En gelukkig heeft het park ook een restaurant met een fijn terras waar je even pauze kunt nemen. Tot rust komen doe je ook in de natuurlijke thermale baden van Poça da Dona Beija.

Thailand: eilandhoppen als James Bond

Van een heel ander kaliber is Thailand. Eilandhoppen doe je hier tijdens een groeps- of individuele rondreis. Het helderblauwe water en de indrukwekkende rotspartijen van Koh Samui en het indrukwekkende zicht op ‘James Bond eiland’ Koh Phi Phi worden afgewisseld met een flinke dosis Thaise cultuur. Zijn de Thaise eilanden al fantastisch? Ook het vasteland komt zeker aan bod. Ontdek de Wat Phrathat Doi Suthep in Chiang Mai, volgens velen de mooiste tempel van heel Thailand, met een spectaculaire ligging in de bergen. En wat te denken van de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’. Dit zijn plekken om stil van te worden. En vergeet onderweg niet te proeven van Penang Curry, Tom Yam, Pad Thai en al die andere heerlijke gerechten. Of doe mee met een Thaise kookworkshop. “Kin hai aroi na!”… eet smakelijk.