Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Saint-Vincent-les-Forts

Stel je eens voor dat je de dag begint met een duik in een ecologisch zwembad aan een diepblauw gekleurd meer. Dat ook nog eens omringd wordt door grillige bergwanden. Zo ziet de gemiddelde ochtend eruit tijdens het kamperen op een camping in Saint-Vincent-les-Forts. Dit Franse dorpje ligt aan het bekende Lac de Serre-Ponçon. Perfect voor natuurliefhebbers en watersporters: je kunt er namelijk goed kanoën.

Camping Saint-Vincent-les-Forts

Kamperen met een view op Lac de Serre-Ponçon

Voor waterratten is de camping in Saint-Vincent-les-Forts een paradijs op aarde. Voor natuurliefhebbers ook. De kleinschalige camping ligt namelijk direct aan het bekende Lac de Serre-Ponçon in het zuidoosten van Frankrijk. Vanuit het ecologische zwembad op de camping is het uitzicht op het fonkelblauwe meer en de omringende bergwanden onvergetelijk. Dat is nog eens een ochtendduik met een view. Helemaal als je de eerste kajakkers al voorbij ziet peddelen. Over kajakken gesproken: dat kan tijdens de kampeervakantie ook over de woest stromende L’Ubaye rivier. Perfect voor avonturiers.

Op bezoek bij Fort Joubert

In Saint-Vincent-les-Forts treed je in de culturele voetsporen van Koning Lodewijk. Hij liet namelijk de 12 vestingwerken van Vauban bouwen, waarvan er een nabij de camping in Saint-Vincent-les-Forts staat. Fort Joubert is een militair fort uit de 17e eeuw dat toentertijd als uitkijkpost diende. Nog altijd is het uitzicht over Lac de Serre-Ponçon adembenemend. Het fort zelf is grotendeels intact gebleven en zeker een bezoekje waard. Al is het alleen maar voor het uitzicht. Steek bij terugkomst op de camping van TUI de barbecue aan en geniet na met een goed glas wijn.