Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Saint-Vincent-les-Forts

Camping Saint-Vincent-les-Forts

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Provence
  4. Saint-Vincent-les-Forts

Terwijl u geniet van de Italiaanse zon aan de oevers van Lac de Serre-Ponçon wordt u omringd door de eeuwenoude forten van Saint-Vincent-les-Fort. Bezoek tijdens een kampeervakantie in de Provence een van deze culturele trekpleisters, zoals Fort Joubert. Liever wat actie tijdens uw verblijf op de camping in Saint-Vincent-les-Forts? Ga dan voor een spannend raftavontuur in de Vallei van de Ubaye.

Camping Saint-Vincent-les-Forts
Bekijk alle campings Saint-Vincent-les-Forts (1)

Een actieve dag aan het Lac de Serre-Ponçon

In de Provence kunnen natuurliefhebbers en waterratten elkaar de hand schudden op de camping in Saint-Vincent-les-Forts. Uw luxe stacaravan staat namelijk aan het grootste kunstmatige meer van Europa: het Lac de Serre-Ponçon.
Spring het helderblauwe water van het meer in voor een ontspannen zwemtocht of kijk vanaf de oevers uit op de Morgon berg. Deze berg geeft het plaatje een sprookjesachtige sfeer.

Watersporters kunnen ook hun hart ophalen aan het Serre-Ponçon want via de L'Ubaye rivier bereikt men de Vallei van de Ubaye. Deze vallei staat bekend om de ruigheid van de rivier en er zijn dan ook een keur aan wildwateractiviteiten. Wat dacht u van een spannende raftingtocht? Of zelfs hydrospeed en canyoning.

Is al die spanning iets teveel van het goede? In de vallei kunt u heerlijk wandelen langs watervalletjes, bergmeren en groene weides. Grote kans dat u alleen een kudde schapen tegenkomt in dit rustige gebied. Na zo'n actieve dag wacht er een hamburger bij de Ekko lounge op de camping in Saint-Vincent-les-Forts aan de oever van het meer. Dat is nog eens romantische dineren als de zon langzaam onder gaat.

Oude forten beklimmen in Saint-Vincent-les-Forts

De naam Saint-Vincent-les-Forts doet het misschien al een beetje vermoeden, maar de stad staat vol met oude forten.
Vooral het Fort Joubert is een van de culturele trekpleisters. Niet alleen vanwege de ligging op een heuvel, maar ook omdat het behoort tot de 12 vestingwerken van Vauban, een militair ingenieur van koning Lodewijk.  
Fort Joubert dateert uit 1693 en behoort, samen met de overige 11 vestingwerken van Vauban, tot UNESCO.
Vanuit het centrum van Saint-Vincent-les-Forts kunt u de heuvel opklimmen en het militaire fort aan een nadere inspectie onderwerpen. Het uitzicht op het Lac de Serre-Ponçon is vanaf hier een bezienswaardigheid op zich en in de verte ziet u zelfs de camping in Saint-Vincent-les-Forts liggen.


Bekijk alle campings Saint-Vincent-les-Forts (1)