Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Wijlre

Voor een groen heuvellandschap met kronkelende rivieren en uitgestrekte bossen, hoef je helemaal niet ver te reizen. Tijdens een vakantie in Wijlre van TUI maak je kennis met het kenmerkende landschap van Limburg. Neem je tijdens een weekendje weg in Limburg toch ook graag een kijkje over de grens? Vanaf het Drielandenpunt op de Vaalserberg kun je alle kanten op. Naar Aken bijvoorbeeld, voor een stedentrip in Duitsland.

Vakantie Wijlre

Wandelvakantie in heuvelachtig Wijlre

Een vakantie in Wijlre is de ideale uitvalsbasis voor een wandelvakantie in Limburg. De kronkelende rivier de Geul, de uitgestrekte bossen, het glooiende landschap... en dat gewoon in Nederland! En het leukste is misschien nog wel, dat de mooiste wandelingen gewoon op de camping in Wijlre beginnen. Zo loop je vanuit een 3-kamertent in een half uur naar de top van de Keutenberg. Vanaf 163 meter hoogte heb je hier een panoramisch uitzicht over het glooiende, groene landschap. Maar je kunt vanaf de camping van TUI natuurlijk ook gewoon de Geul volgen naar het dorpscentrum van Wijlre. Om tijdens een weekendje weg het 17e eeuwse Kasteel van Wijlre te bewonderen, met prachtige tuinen en een brede gracht. Of voor een bezoek aan de oudste bierbrouwerij van Nederland. Waar je na een rondleiding natuurlijk ook zelf een glaasje Brand mag proeven.

Dagtrip Nederland, België én Duitsland

Wil je tijdens een vakantie in Wijlre nog meer van de omgeving zien? Op de fiets ben je in ongeveer een uur bij de Vaalserberg, waar je maar liefst drie landen tegelijk kunt bezoeken! Niet ver van de top bevindt zich namelijk het Drielandenpunt, waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland samenkomen. Sta je op de foto met de bijzondere grenspaal? Dan kun je zelf kiezen welk land je verder gaat verkennen. Maak bijvoorbeeld een stedentrip naar Aken, vlak over de Duitse grens. Bewonder tijdens deze dagtrip in Duitsland de imposante Dom van Aken, met een gouden altaarstuk en de troon van Karel de Grote. Of ontspan in de Carolus thermen, in het warme mineraalwater van de Rozenbronnen.