Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Veluwe

Algemene informatie over Veluwe

De Veluwe is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De uitgestrekte bossen, grote weiden en zandduinen zullen menig bezoeker weten te bekoren. Men komt hier allerlei opvallende vegetatie tegen, zoals het eekhoorntjesbrood en de vliegenzwam (de bekende rode paddestoel met witte stippen). Dieren die hier voorkomen zijn onder andere edelherten, bosuilen en vossen. Niet ver van het gebied ligt de stad Apeldoorn, waar men na een dag lopen of fietsen kan neerstrijken op één van de vele gezellige terrasjes.

Beziens- & wetenswaardigheden van Veluwe

Bezienswaardigheden

Nationaal Park Hoge Veluwe, Jachthuis St Hubert, Kröller-Müller Museum


Geografie van Veluwe

De Veluwe ligt in de provincie Gelderland en wordt onder meer omgeven door de plaatsen Harderwijk, Hattem, Dieren, Apeldoorn, Arnhem, Wageningen en Ede.

Ligging

De Veluwe ligt in de provincie Gelderland.


Geschiedenis & politiek van Veluwe

Geschiedenis

Voordat de Veluwe uitgeroepen werd tot Nationaal Park van Nederland, behoorde het gebied toe aan het Duits-Nederlands echtpaar Kröller-Müller. Zij wisten het gebied in 1914 te bemachtigen en verkochten het meer dan vijftien jaar later aan de Nederlandse staat.


Kinderen in Veluwe

Kinderen zullen het op de Veluwe beslist naar hun zin hebben. Ze kunnen lekker buiten dollen, fietsen en wandelen. Daarbij komt dat in dit gebied leuke dierenparken liggen, zoals Burger's Zoo en de Apenheul, waar de jongste vakantiegangers kennis kunnen maken met allerlei dieren.


Natuur & klimaat van Veluwe

Natuur

Het landschap van de Veluwe is erg divers. Zo ziet men er niet alleen bos, maar ook mooie heidevelden, akkerland, stuwwallen en zandverstuivingen.

Klimaat

Het klimaat op de Veluwe is gelijk aan dat van de rest van Nederland.

Flora en Fauna

Wie op de Veluwe rondloopt, kan onder meer reeën, edelherten, vossen, dassen, bosuilen, buizerds en wilde zwijnen tegen het lijf lopen. Op de Veluwe groeit onder meer de kleine wolfsklauw, de vliegenzwam, eekhoorntjesbrood en de cantharel.

Nationale parken

Nationaal Park Hoge Veluwe


Praktische informatie over Veluwe

Openbaar vervoer en transport

bus: Er rijden onder meer bussen naar Arnhem.


Rondreizen & Excursies in Veluwe

Excursies

Apeldoorn is een levendige stad met verscheidene bezienswaardigheden, waaronder het bekende paleis Het Loo. Daarnaast vindt men in deze streek ook het pretpark de Juliana Toren. Wie van musea houdt, is in Arnhem aan het juiste adres. Hier vindt men musea als het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, het Nederlands Watermuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45.


Sport in Veluwe

De Veluwe leent zich voor mooie, lange boswandelingen. Daarnaast kan men hier heerlijk fietsen.


Uitgaansleven in Veluwe

De verschillende plaatsen rondom de Veluwe kennen een uitgebreid uitgaansleven. In Arnhem en Apeldoorn zijn vele gezellige kroegjes, café's en discotheken.


Winkelen in Veluwe

Voor uitgebreid winkelplezier kan men naar Apeldoorn uitwijken. Men vindt er een gezellig centrum met vele, uiteenlopende winkels.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Veluwe

Foto 15 van 15
3 van 10 resultaten vakantie naar Veluwe Toon alle resultaten in Veluwe
45 beoordelingen van TUI-gasten
7
Di 2 nov 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies
338,- per app./bungalow
Bekijk
Ma 26 jul 2021 (5 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
389,- per persoon
Bekijk
7 beoordelingen van TUI-gasten
8,6
Ma 1 nov 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
309,- per persoon
Bekijk
3 van 10 resultaten vakantie naar Veluwe Toon alle resultaten in Veluwe