NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Bure

Tijdens een vakantie Bure ga je op bezoek bij onze zuiderburen. Midden in de Belgische Ardennen ga je ondergronds in de Grotten van Han en bespied je wilde dieren in het naastgelegen wildpark. Het is ook de plek om de natuur in te gaan, heel gemakkelijk vanuit je stacaravan op de camping. Trek je wandelschoenen aan en trek de uitgestrekte bossen in. Óf ontdek de ruimte in het Euro Space Center in Transinne.

Een vakantie in Bure: grotten en wild

Het Waalse Bure ligt midden in de Belgische Ardennen. Tijdens je autovakantie is het slechts een klein kwartiertje rijden vanaf de camping van TUI naar hét hoogtepunt van de regio: het domein van de grotten van Han. Midden in het pittoreske stadje Han-sur-Lesse neemt het 100 jaar oude trammetje je mee naar de ingang van de grot. Dan daal je af in een van de grootste grottencomplexen van Europa. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, want de temperatuur is hier altijd 13 graden. Je kunt de grotten combineren met een bezoek aan het naastgelegen wildpark. Hier spot je naast andere wilde dieren ook de Europese ‘Big Five’: wolf, bruine beer, lynx, bizon en de veelvraat. Het park bezoek je te voet of aan boord van een speciale ‘safari car’.

Vanuit Bure de ruimte in

Vanuit je stacaravan op de vier sterren camping van TUI in Bure sta je in ‘no time’ in de bossen van de Ardennen. Of dat nu is voor 2 uur, of voor een complete dagtocht. De ‘Croix Renkin’ route laat je kennismaken met het uitzicht op 400 meter hoogte. Over verdwalen hoef je je niet druk te maken, want alle wandelroutes zijn prima aangegeven met paaltjes. Op 14 kilometer afstand van Bure vind je in Transinne het Euro Space Center. Hier ga je op een heel andere manier ‘de ruimte’ in. Ontdek er de levensgrote Space Shuttle of stap in de maanlanding simulator. Een leuke dag voor kleine én grote astronauten. Ready for take-off?

Bekijk alle vakanties Bure (1)