Antigua en Barbuda

Rondreis Antigua en Barbuda

  1. Rondreis
  2. Antigua en Barbuda

Van ver over de Caribische Zee straalt de kleurrijke hoofdstad St. John's je tegemoet. Voor je het weet meert het cruiseschip aan in de haven van de Antilleneilanden Antigua en Barbuda. Tijd voor een ontdekkingstocht! Neem de veerboot naar Barbuda voor het 'onbewoonde eiland' gevoel of ga zonnebaden op de stranden van Antigua. Zin in een ontdekkingstocht onder water? Wie weet spot je wel een scheepswrak tijdens een rondreis langs Antigua en Barbuda!

Rondreis Antigua en Barbuda

Het tropische Antigua en Barbuda

In het oostelijk deel van de Caribische Zee ligt een rij eilanden: de Antillen. Twee van de meest noordelijk gelegen eilandjes zijn Antigua en Barbuda, die samen een eilandengroep vormen. Het Antilleneiland Antigua is het grootste van de twee, heeft de meeste inwoners en vele bezienswaardigheden. Barbuda ligt ten noorden van Antigua en heeft het 'onbewoonde eiland' gevoel. Op Barbuda wonen naast wat mensen vooral zeldzame vogels, die hier hun broedgebied hebben. Tijdens een Caribische rondreis langs Antigua en Barbuda met TUI meert het cruiseschip ’s ochtends aan de haven van St. John's, de hoofdstad van Antigua. Je hebt dus de hele dag om deze tropische bestemming te verkennen. Een trip naar het zonnige Barbuda met de veercatamaran is slechts een van de opties, maar ook Antigua zelf heeft genoeg moois te bieden!

Caribische ontdekkingscruise op Antigua

Begin je ontdekkingstocht op Antigua in de bruisende smeltkroes van de hoofdstad St. John's. Hier wandel je door straatjes vol kleurrijke huizen waar je net zulke kleurrijke locals ontmoet. Tijdens een wandeling kom je langs visrestaurants, gezellige barretjes en leuke winkeltjes waar je uitstekend souvenirs kunt shoppen. Iets verder van St. John's doe je een stap terug in de tijd met een bezoek aan de suikerrietplantage 'Betty's Hope'. De plantage is tegenwoordig ingericht als openluchtmuseum en geeft je een kijkje in het verleden van Antigua. Heb je meer zin in een ontdekkingstocht onder water? Duik dan het heldere water rond Antigua in voor een spannende snorkelexcursie naar de talrijke koraalriffen vol gestreepte vissen. Wie weet ontdek je wel een scheepswrak in de Caribische Zee!

Honderden Caribische stranden

Een dag op Antigua is niet compleet zonder zonnebaadsessie op een van de prachtige stranden. Je hebt ruime keuze, want het Caribische eiland heeft circa 365 stranden, één voor elke dag van het jaar. Elk van deze stranden is uiteraard de moeite waard, met het witste zand, turquoise water en wuivende palmen op de achtergrond. Blijf je tijdens een rondreis in Antigua en Barbuda graag in de buurt van de haven van St. John's? Overweeg dan naar Fort James Beach te gaan, dat op slechts 10 minuten rijden van de haven ligt. Een verfrissende duik neem je natuurlijk in de heldere Caribische Zee. Voor de lekkere trek kun je op een steenworp afstand van het zonovergoten strand terecht bij de restaurants voor een vers visje.