De snelste marathon ter wereld...

Hotels

Je hebt de keuze uit onderstaande accommodaties.

Programma

Vrijdag 24 september 2021

Op vrijdag is de aankomst in het hotel in Berlijn. Je startnummer voor de marathon ligt klaar om opgehaald te worden op de gigantische Marathon Expo. Op vrijdagmiddag kun je aansluiten bij het gezamenlijk bezoek (per metro) aan de Expo met vertrek vanuit de hotels. Ook zaterdag kun je je startnummer nog ophalen.

Zaterdag 25 september 2021

Zaterdagmorgen staat in het teken van de Frühstückslauf: een warming-up loop in ontspannen sfeer en laag tempo van circa 6 km voor marathondeelnemers, supporters en Berlijners. Start bij Schloss Charlottenburg en finish in het historische Olympisch Stadion. Daar staat een goed verzorgd ontbijtbuffet al op je te wachten om de energie aan te vullen. Aan het einde van de middag organiseren we de TUI Sports Marathon Meeting, waarbij jij en je meegereisde supporters alles te horen krijgen over het verloop van de marathondag.

Zondag 26 september 2021

Op zondagmorgen is in het hart van Berlijn, ten westen van de Brandenburger Tor, de start van de Berlin Marathon. Het grote en goed georganiseerde startterrein bevindt zich recht voor het statige pand van de Rijksdag. Om 9.15 uur klinkt het langverwachte startschot. Enkele uren later gaan de laatste kilometers over Unter den Linden, de historische weg waar tienduizenden toeschouwers je enthousiast ontvangen. Dan onder de Brandenburger Tor door tot aan de finish, ongeveer 400 meter verder. Aan het einde van de middag verwelkomen we alle deelnemers en supporters tijdens onze After the Run Borrel. Ervaringen en sterke verhalen uitwisselen onder het genot van een biertje en diverse hapjes, aangeboden door TUI Sports.

Maandag 27 september 2021

Op maandag check je na drie nachten uit bij het hotel en keer je met je medaille en onvergetelijke herinneringen terug naar huis.

Programma onder voorbehoud!

Hotels

Je hebt de keuze uit hotels in verschillende prijsklassen. Zo hebben wij het scherp geprijsde Ibis Budget Kurfürstendamm, het trendy Select Hotel Gendarmenmarkt, het NH Collection Mitte en het InterCity Hauptbahnhof, welke zich op loopafstand van start-finish bevinden. Alle hotels zijn centraal gelegen in het centrum van Berlijn zodat je te voet en/of met het openbaar vervoer heel makkelijk Berlijn kunt ontdekken. Ook de Expo om je startnummer op te halen is eenvoudig te bereiken. Op zondagmorgen ben je snel bij de start van de marathon waar je eindelijk kunt laten zien waarvoor je al die maanden getraind hebt.

Begeleiding

Tijdens deze marathonreis kun je met al je prangende vragen terecht bij onze deskundige reisleiding en fysiotherapeut. Iedere dag is er een contactmoment in het hotel en de dag voorafgaand aan de marathon organiseren we een informatiesessie met race- en supporterstips.

Parcours

Vlak en snel. Zo staat het parcours van de Berlin-Marathon internationaal bekend. Precies daarom is het wereldrecord hier al meerdere keren verbeterd. En staan vele marathonlopers hier te trappelen om hun persoonlijke record te verbreken. Kort na de start op de brede Strasse des 17. Juni passeer je de imposante 'Siegessäule' en rond de 10 kilometer de immens hoge televisietoren in het voormalige Oost-Duitsland. Het middelste deel van het parcours voert door het zuiden van de stad, waar duizenden toeschouwers en opzwepende muziek zorgen voor een prachtige sfeer en mentale ondersteuning. Het laatste deel van de marathon loop je door de bekende winkelstraat Kurfürstendamm, langs de Gedächtniskirche en over de Potsdamer Platz. En dan doemt aan het eind van Unter den Linden de Brandenburger Tor eindelijk voor je op. De finish net voorbij dit wereldberoemde monument maakt deze marathon compleet.

Tijdslimiet: 6.15 uur

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58 Bekijk het fotoalbum
Meer informatie Brochure
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief