Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

De grootste én mooiste marathon ever!

Programma

Dinsdag 2, woensdag 3 of donderdag 4 november 2021

Vandaag vertrek je, afhankelijk van de gekozen reisduur, naar New York. Op Schiphol ontmoet je de enthousiaste TUI Sports reisbegeleiding. Na aankomst in The Big Apple brengt de bus je naar je hotel op Manhattan en kun je lekker uitrusten op je kamer. Of meteen de stad in! Want in New York is het vijf uur vroeger dan in Nederland en de dag is nog niet om. Op donderdagochtend en vrijdag aan het begin van de middag kun je samen met de TUI Sports reisbegeleiding naar het Javits Center, waar de enorme New York City Marathon Expo plaatsvindt. Dit is de plek waar je je startnummer ophaalt.

Vrijdag 5 november 2021

Twee dagen voor de marathon is het tijd om het laatste deel van het parcours van de marathon te verkennen. De ervaren TUI Sports trainers ontvangen je in Central Park voor een ontspannen trainingsloop van ongeveer 6 kilometer. Terwijl je in het dan nog rustige park de benen los loopt, krijg je de laatste looptips mee die je op zondag mogelijk nog van pas komen. Aan het eind van de middag ben je van harte welkom tijdens de TUI Sports Marathon Meeting. Na maanden van voorbereiding is nu het moment bijna daar. Onze reisbegeleiders en fysiotherapeut vertellen je over de (on)mogelijkheden op het startterrein, voeding en drank tijdens de marathon, het parcours en de route nadat je gefinisht bent. Ook laten we je supporters weten waar ze moeten staan om je goed aan te moedigen. Aansluitend kun je in Central Park de officiële openingsceremonie bijwonen. Hierbij zijn duizenden lopers en supporters uit verschillende landen aanwezig. Het slotstuk? Een groots Amerikaans vuurwerkspektakel boven Manhattan.

Zaterdag 6 november 2021

Op de dag voor de marathon heb je alle tijd voor jezelf. Hoewel je in New York City bent, raden we je toch aan om het vandaag rustig aan te doen, ruim voldoende te drinken en te zorgen voor voldoende koolhydraten. Pak zo’n hop-on hop-off dubbeldekker als je wél iets wilt zien maar tegelijkertijd je benen wilt sparen.

Zondag 7 november 2021

Dit is de dag waar je maanden naartoe hebt gewerkt en het nodige voor hebt moeten laten: de TCS New York City Marathon. Je vertrekt al vroeg om op tijd op het startterrein in Staten Island aan te komen, waar duizenden lopers van over de hele wereld zich verzamelen. Aan de voet van de Verrazano Bridge klinkt om klokslag 09.50 uur het startschot. Jouw uitdaging van 42.195 onvergetelijke meter begint. Ondertussen brengt onze reisbegeleiding je supporters van het hotel naar het eerste supporterspunt op First Avenue. Als jij erlangs rent, heb je al aardig wat kilometers achter de rug en kun je de aanmoediging van je oranje supporters goed gebruiken. Op een niet te missen punt aan het parcours maken onze fotografen de hele dag foto's. Daar is ook even tijd voor een high-five of een knuffel, om daarna weer het tempo op te schroeven. Een paar miles voor de finish zie je je supporters weer terug. Nog even een laatste versnelling en in ieder geval een laatste aanmoediging voordat de eindstreep eindelijk verschijnt.

Na de finish en mét die medaille om je nek staan de reisbegeleiding en je supporters klaar om al je verhalen te horen. De fotograaf is er ook bij. Daarna pak je de metro, de snelste manier om uit de drukte te komen. 's Avonds organiseren we een After the Run Dinner (indien onderdeel van je pakket) onder het Empire State Building met alle andere lopers en supporters. Hier begint het terugblikken met de honderden foto’s die we op schermen in het restaurant laten zien.

Maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 november 2021

De dag(en) na de marathon heb je tijd om wereldstad New York te bekijken. Afhankelijk van de door jou gekozen reis is op maandag, dinsdag of woensdag de terugreis naar Nederland. We brengen je van het hotel naar het vliegveld... terug in Nederland blik je terug op een onvergetelijke marathonervaring.

Programma onder voorbehoud!

Jaarlijks bieden wij reizen aan waarbij je zelf kunt kiezen welke optie het beste past bij jouw wensen en budget. Van een kort verblijf tegen de scherpste prijzen tot een reis van meer dan een week, zodat je naast de marathon nog veel vrije tijd hebt in New York. Je hebt keuze uit 3 pakketten: Economy, Comfort en Premium.

Comfort/Premium pakket

De Comfort en Premium pakketten van TUI Sports zijn bedoeld voor marathonlopers die graag profiteren van gemak en comfort. Naast een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar New York en het verblijf in een hotel op Manhattan zijn ook diverse extra’s inbegrepen. Zo is er ervaren en professionele reisbegeleiding vanaf het vertrek op Schiphol aanwezig. Ook maak je gebruik van door TUI Sports georganiseerde transfers vanaf de luchthaven naar je hotel en terug. 

Alle reisdeelnemers ontvangen daarnaast een 7-daagse MetroCard waarmee onbeperkt van de metro gebruik gemaakt kan worden. Tijdens de TUI Sports Marathon Meeting op vrijdagmiddag worden zowel lopers als hun supporters van A tot Z geïnformeerd over de marathondag. In dit pakket is tevens een TUI Sports hardloopshirt met voornaam inbegrepen.

Na afloop van de marathon zijn zowel deelnemers als supporters van harte welkom tijdens het After the Run Dinner. Tijdens het gezellige diner inclusief open bar wordt samen met alle andere marathondeelnemers terug gekeken op een onvergetelijke dag.

Economy pakket

Wanneer je voor een zeer scherpe prijs de marathon van New York wilt lopen en geen behoefte hebt aan diverse extra’s, dan is het Economy pakket van TUI Sports bij uitstek geschikt voor jou. Inbegrepen zijn een vlucht met Icelandair via Reykjavik en 4 of 6 overnachtingen in een hotel op Manhattan of Queens.

In het Economy pakket zijn alleen de TUI Sports Marathon Meeting en het TUI Sports hardloopshirt met voornaam inbegrepen. Transfers, begeleiding, 7-daagse MetroCard, gezamenlijk bezoek aan de Expo, de verkenningsloop en het After the Run Dinner zijn géén onderdeel van dit pakket.

Boeken supporter(s)

De genoemde prijzen zijn voor een runner inclusief Runnerspakket (startnummer). Supporters zijn echter ook van harte welkom. Zij ontvangen een korting op de reissom. In stap 2 van het boekingsproces kun je aangeven wie de runner(s) en/of supporter(s) is.

Parcours

De fameuze New York City Marathon is de droom van iedere marathonloper. In de city that never sleeps is deze marathon absoluut onvergetelijk, van de eerste tot de allerlaatste meter. De start is op Staten Island. Je eerste kippenvelmoment heb je aan de voet van de imposante Verrazano Narrows Bridge, die je samen met tienduizenden lopers tegelijk bedwingt. Na deze brug ben je in Brooklyn en vanaf hier staan tienduizenden supporters om je aan te moedigen tijdens de kilometers die leiden naar Queens en vervolgens Manhattan. Op First Avenue staat nóg meer publiek en tientallen bandjes die je een boost geven als de vermoeidheid een rol gaat spelen. 'You can do it!' Na een kort uitstapje door de Bronx verschijnt dan eindelijk Central Park. Hier neem je de laatste (loodzware) heuveltjes voordat je na 26,2 miles de bekroning van al je inspanningen bereikt: de finish!

Tijdslimiet: finishen is mogelijk tot 19.25 uur

Abbott World Marathon Majors

De Abbott World Marathon Majors bestaat uit de 6 prestigieuze marathons ter wereld. Runners die Tokyo, Boston, London, Berlin, Chicago én New York officieel uitlopen, mogen zichzelf Six Star Finisher noemen. Naast deze titel ontvang je ook een exclusieve medaille. Deze kun je claimen door een profiel aan te maken op de website van de World Marathon Majors. Of je nu al 4 Stars hebt of nog droomt over jouw eerste marathonfinish: alle runners zijn welkom!

TUI Sports Bel TUI Sports op 088 - 088 58 58 Bekijk het fotoalbum
Nieuwsbrief TUI aanmelden nieuwsbrief